..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

"Χρυσή Αυγή" : Δημιουργεί ........δούλους!!!!!!!!



Συνεχίζει να ψάχνει φτηνούς εργάτες για το μεγάλο κεφάλαιο (τσιφλικάδες, εργολάβους και ξενοδόχους) η Χρυσή Αυγή, τάζοντάς τους προσωπικό «αμειβόμενο» με μεροκάματα πείνας, δίχως ένσημο και ασφάλιση, καμία υποχρέωση από πλευράς εργοδότη για εισφορές, καμία προοπτική υγειονομικής κάλυψης και συνταξιοδότησης για τον εργαζόμενο. Ακριβώς ό,τι ζητούν τρόικα και κυβέρνηση, οι διαβόητοι δανειστές της χώρας, ό,τι υπηρετεί με κάθε μέσο και τρόπο η νεοναζιστική οργάνωση.
Χαρακτηριστικά, και όπως διακηρύσσουν τα ίδια τα φασιστοειδή στην ιστοσελίδα τους, «η ομάδα "Δουλειά στους Ελληνες" της Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας, στα πλαίσια των τακτικών ενημερωτικών επισκέψεών της σε επιχειρήσεις των νομών μας, επικέντρωσε αυτή την φορά σε ξενοδοχεία της κεντρικής Εύβοιας (...) Διαπιστώσαμε οι ίδιοι, από τις αναρτημένες καταστάσεις και τις συζητήσεις με το προσωπικό, ότι μεγάλος αριθμός ξενοδοχοϋπαλλήλων (οι 2 στους 3 σε πολλές περιπτώσεις) είναι από Πολωνία, Βουλγαρία και Ρουμανία, ενώ οι εργάτες (νόμιμα ή/και παράνομα απασχολούμενοι) είναι σχεδόν αποκλειστικά από Πακιστάν, Ινδία ή Αλβανία (...) Θεωρούμε ανήθικο και αντεθνικό, από πλευράς εργοδοτών, να προτιμούν αλλοδαπούς εργαζόμενους (...) Κάθε ξένος εργαζόμενος, ένας Ελληνας άνεργος».

Τα φασιστοειδή διχάζουν τους εργάτες με βάση τη φυλή, το χρώμα, το θρήσκευμά τους, προσφέροντας άλλη μια υπηρεσία στο μεγάλο κεφάλαιο, αποδυναμώνοντας τον ταξικό του αντίπαλο. Αποκρύπτουν τον βαθιά εκμεταλλευτικό χαρακτήρα του σάπιου συστήματος που υπηρετούν, βγάζουν τον καπιταλισμό λάδι. Και επιπλέον, οι «δουλειές» που τάζουν σε όσους Ελληνες άνεργους πέσουν στα νύχια τους, είναι για 18 ευρώ μεροκάματο, ημερομίσθιο που ούτε καν η τρόικα έχει τολμήσει (ακόμα) να προτείνει ανοιχτά, δίχως ένσημο και ασφάλιση.

1 σχόλιο:

  1. Απο το βασικο μεροκαματο...Τα 18 ΕΒΡΩ ειναι οι κρατησεις για το ΙΚΑ...!!
    Δουλευεις δηλαδη..ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΣ...!!
    Αλλα για να..Πληρωσεις ΜΟΝΟ το ΙΚΑ...!!!
    Τα χιλερακια γινανε..χειροτερα απο τον ιδιο τον Χιτλερ...!!
    Αν τους ειχε ΑΥΤΟΣ στη χωρα του..Θα τους ειχε κανει..ΣΑΠΟΥΝΙ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog