..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Ο ...........σπογγοκολλάριος!!!!!!!




Με τη «διπλωματία της διεκδίκησης» (!) αντικαθιστά τώρα στην προπαγάνδα ο ΣΥΡΙΖΑ τις δημαγωγικές προεκλογικές υποσχέσεις ότι θα ακυρώσει τα μνημόνια. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα «καμένης γης», λέγοντας ωμά στο λαό ότι πρέπει να μειώσει τις προσδοκίες του από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού «εμείς θα έρθουμε να διαχειριστούμε τα ερείπια που έχουν δημιουργήσει».
Ο Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, αφού επέκρινε την κυβέρνηση ότι δε διεκδίκησε στη Σύνοδο Κορυφής, σε αντίθεση με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που δήθεν«διεκδικούν και κερδίζουν», πρόσθεσε: «Εάν βρισκόμασταν στο τιμόνι της χώρας (...) θα είχαμε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα».
Το πόσο «ανάποδα», το διευκρίνισε αμέσως μετά λέγοντας ότι θα εξηγούσαν στους «εταίρους μας και θα διεκδικούσαμε ειδικά κονδύλια, ειδικούς αναπτυξιακούς προϋπολογισμούς και στοχευμένα κονδύλια για την ανάπτυξη». Δηλαδή, περισσότερο χρήμα για να «μασουλήσουν» οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που, όπως παραδέχτηκε παρακάτω, είναι αυτοί που καρπώνονται εξολοκλήρου τα σχετικά κονδύλια.
Η έγνοια του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά μόνο στο να θέσει σε κατάσταση αναμονής το λαό, να περιμένει μάταια λύσεις απ' την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία, αλλά και στο να διασφαλίσει ο ίδιος στην περίπτωση που κυβερνήσει παραδάκι για να χρηματοδοτήσει την καπιταλιστική ανάπτυξη. Το ομολόγησε ο Αλ. Τσίπρας λέγοντας: «Αυτά τα οποία δεν διεκδίκησε αυτή η κυβέρνηση θα τα βρούμε εμείς μπροστά μας, διότι εμείς θα είμαστε στη δύσκολη θέση να κυβερνήσουμε χωρίς να έχουμε κονδύλια απ' την ΕΕ για να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog