..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Υπουργείο Οικονομικών: Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων!!!!!!




Με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, ενοικίων και άλλων εισοδημάτων 2,5 εκατομμυρίων ληξιπρόθεσμων οφειλετών προς το Δημόσιο - στη συντριπτική τους πλειοψηφία εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων - απειλεί το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αντιλαϊκής φοροληστείας που βαθαίνει.

Η εντολή ετοιμότητας για κατασχέσεις δόθηκε στις εφορίες σε συνάντηση του γενικού γραμματέα Φορολογικών Εσόδων, Χ. Θεοχάρη, με τους προϊσταμένους των ΔΟΥ.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει: Αποστολή επιστολής στους οφειλέτες του Δημοσίου για ρύθμιση οφειλών. Στη συνέχεια, αποστολή επιστολής με απειλή κατάσχεσης και σε τρίτο στάδιο, αν δεν έχει υπάρξει ρύθμιση, κοινοποίηση εξώδικου. Τελική ενέργεια θα είναι η κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, καταθέσεων κλπ.
Τα ειδοποιητήρια σε 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενους αναμένεται να αποσταλούν έως τις 10 Μάρτη. Στόχος είναι να εισπραχθούν από τα ληξιπρόθεσμα χρέη 1,9 δισ. ευρώ φέτος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών είχε τεθεί πρόταση με την οποίο θα μειωνόταν το όριο κάτω από το οποίο δεν μπορεί να γίνει καμία κατάσχεση μισθού, ημερομισθίου ή σύνταξης στο επίπεδο των 600 ευρώ το μήνα από 1.000 ευρώ σήμερα.
Το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας, διέψευσε κάτι τέτοιο, αναφέροντας ότι «σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν αντικείμενο φαντασίας και μόνο».
Μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5» την Τρίτη το πρωί, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πως υπάρχει πρόβλημα αδυναμίας πληρωμής εκ μέρους πολλών φορολογουμένων και ότι σε συνεργασία με τον Χ. Θεοχάρη εξετάζεται ρύθμιση οφειλών.
Ωστόσο, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που στενάζουν από τη φοροεπιδρομή, καμία ρύθμιση δεν μπορεί να ανακόψει τη λεηλασία του εισοδήματός τους, παρά μόνο η κατάργηση της φοροληστείας.
Εμπαιγμό αποτελεί και η κυβερνητική διάψευση ότι δεν εξετάζεται μείωση του ορίου των κατασχέσεων στα 600 ευρώ από τα 1.000, τα οποία είναι ήδη όριο ωμού εκβιασμού σε βάρος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.
foto Μεζονέτα Αγορά Ν.Βουτζάς / Νέας Μάκρης

Έρχεται και ο νέος φόρος ακινήτων

Ο Γ. Μαυραγάνης εκτίμησε επίσης ότι οι αποκλίσεις στα έσοδα του προϋπολογισμού το Γενάρη μπορεί να είναι συγκυριακές και πως είναι νωρίς για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα.
Σε ό,τι αφορά το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, επανέλαβε τον προκλητικό ισχυρισμό ότι στόχος είναι να υπάρξει μικρότερη επιβάρυνση μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση ενός διευρυμένου φόρου που θα είναι προοδευτικός, ενώ δεν επιβεβαίωσε τα σενάρια για αφορολόγητο στις 50.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog