..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Π. Τόμσεν: Νέα μέτρα!!!!!! Αλήθεια ποιος θα τους .......σταματήσει;;;;;;;;;;



Τον εκβιαστικό ισχυρισμό της συγκυβέρνησης, ότι τάχα δεν θα ληφθούν νέα μέτρα ή ότι αυτά θα είναι δήθεν ηπιότερα, αν εφαρμοστούν πλήρως και πιστά όσα μέχρι τώρα έχουν ληφθεί και έχουν σχεδιαστεί για το επόμενο διάστημα, ενισχύει με συνεντεύξεις του σε ελληνικές εφημερίδες το Σάββατο και την Κυριακή ο Πόουλ Τόμσεν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Παράλληλα καλλιεργεί αυταπάτες, για ανάκαμψη με οφέλη για όλους και δίνει εύσημα στη συγκυβέρνηση, για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής χρεοκοπίας του λαού.
Όπως αναφέρει «Η Ελλάδα έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά μέχρι τώρα στη δημοσιονομική εξυγίανση. Αν η μεγαλύτερη πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις βοηθήσει να γίνει νωρίτερα και γρηγορότερα η ανάκαμψη, και ιδιαίτερα αν η Ελλάδα μπορέσει να κάνει καλύτερη δουλειά στην είσπραξη φόρων, τότε η κυβέρνηση θα μπορέσει να αποφύγει περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις». Και προσθέτει ότι «το ζωτικό θέμα είναι η χώρα να εφαρμόσει πλήρως, με δυναμικό τρόπο και εγκαίρως το πρόγραμμα», να εφαρμοστούν δυναμικά αυτές οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ταυτόχρονα επισημαίνει την ετοιμότητα συγκυβέρνησης-τρόικας για τη λήψη πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων λέγοντας: «Η κυβέρνηση και εμείς πρέπει να παρακολουθούμε από κοντά το πρόγραμμα και να ανταποκρινόμαστε ανάλογα με τις ανάγκες, όπως και έχουμε κάνει ως σήμερα». Αναφερόμενος στις αντιλαϊκές προτεραιότητες συγκυβέρνησης-τρόικας για το αμέσως επόμενο διάστημα, κάνει λόγο για «επιτάχυνση» και «αναζωογόνηση» των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ένταση της φοροεπιδρομής και κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση κρατικών φορέων.
Σημειώνει επίσης, ότι «το πρόγραμμα θα αξιολογήσει την πρόοδο το δεύτερο εξάμηνο του 2013» και προσθέτει πως οι Ευρωπαίοι εταίροι εξετάζουν νέα μείωση του ελληνικού χρέους αν χρειαστεί, χωρίς να έχουν προσδιορίσει το πώς και χωρίς να αποκλείεται νέο κούρεμα ή αλλαγή στους όρους των δανείων «με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα πληροί τις προγραμματικές της δεσμεύσεις».
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το μάρμαρο θα πληρώσουν με νέα μέτρα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.
Ο Π. Τόμσεν, συστήνει «πολιτική σταθερότητα» ως ένα «στοιχείο ουσιαστικής σημασίας για την ανάκαμψη» και καλεί τον ελληνικό λαό να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα τη σφαγή των δικαιωμάτων, των μισθών, των συντάξεων και του βιοτικού του επιπέδου, για να ξεπεράσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες την κρίση με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία τους. Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρει «κλειδί για να αποκατασταθεί η ανάκαμψη στην Ελλάδα (…) είναι η συνεχής στήριξη του οικονομικού προγράμματος των Αρχών από τον ελληνικό λαό. Μόνο με τη συναίνεση για αλλαγή μπορεί η Ελλάδα να προχωρήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog