..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΑΜΕΑ: Κόβεται αναπηρική σύνταξη και προνοιακό επίδομα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Δυναμική κινητοποίηση στο κεντρικό Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), στην Αγίου Κωνσταντίνου, πραγματοποιούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής.
Οι αγωνιστικοί αναπηρικοί φορείς προχωρούν σε μια ακόμη παρέμβαση στο ΚΕΠΑ, διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη αναμονή μέχρι να εξεταστούν, καθώς και για το «σφαγείο» των ποσοστών αναπηρίας που έχει γίνει καθεστώς.
Είναι ενδεικτικό πως οι ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες περιμένουν ακόμη και 10 μήνες χωρίς να έχουν περάσει από επιτροπή και για όλο αυτό το διάστημα κόβονται η αναπηρική τους σύνταξη, το προνοιακό επίδομα και η ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Εν ολίγοις τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ίδια τους η ζωή, αφού χρειάζονται τεράστια χρηματικά ποσά για την απαραίτητη θεραπεία.
Επίσης, σε ανθρώπους με χρόνιες και ανίατες παθήσεις και μη αναστρέψιμες αναπηρίες, χωρίς να υπάρξει καμία βελτίωση της κατάστασής τους, πετσοκόβονται τα ποσοστά αναπηρίας, ώστε να μειώνεται το ύψος της αναπηρικής σύνταξης, να αίρεται η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνολικά τα δικαιώματά τους.

Η ΣΕΕΑΝ και ο Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής απαιτούν:
·         Να καταβάλλεται κανονικά το επίδομα και η σύνταξη σε όσους βρίσκονται σε αναμονή για εξέταση, επανεξέταση ή έκδοση απόφασης από τα ΚΕΠΑ.
·         Κατάργηση του παράβολου – χαρατσιού που καταβάλλουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.
·         Καμία περικοπή σε επιδόματα και συντάξεις.
·         Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ.
·         Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, Υγεία – Πρόνοια για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog