..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Μαζικές απολύσεις και μειώσεις μισθών!!!!!!!!!!



Σε συμφωνία κατέληξαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση με τη Διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία προβλέπει μαζικές απολύσεις και μείωση των μισθών κατά 30%, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

Παρότι το δελτίο Τύπου της συμφωνίας, αρχικά κάνει λόγο για διασφάλιση των 3.200 θέσεων εργασίας, είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο παρακάτω αυτοαναιρείται, καθώς ανακοινώνει πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης υπαλλήλων, που πρακτικά σημαίνει μαζικές απολύσεις. Δηλαδή η επιδίωξη της συγκυβέρνησης για μείωση του προσωπικού επιτυγχάνεται πλήρως και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του σωματείου.
Τη συμφωνία μεταξύ διοίκησης του σωματείου και διοίκησης της εταιρείας, πάντως θα συζητήσουν οι εργαζόμενοι σήμερα Δευτέρα στις 11 το πρωί σε γενική τους συνέλευση.

Το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΤΤ και τις τραγικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους καταγγέλλει η παράταξη «Αγωνιστικό Μέτωπο» που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ.
Καλεί τους εργαζόμενους να αποκρούσουν τους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλλήματα της συγκυβέρνησης. Καλεί ολόκληρο τον κλάδο να μπει μπροστά στον αγώνα, καθώς τα προβλήματα των εργαζομένων στο ΤΤ αφορούν όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες. Ζητά την άμεση σύγκληση του Γ.Σ. της ΟΤΟΕ και την προετοιμασία του κλάδου για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, καταδίκη αυτής της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog