..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ο Αλ. Τσίπρας επισκέπτεται το .........ΔΝΤ!!!!!!!!!!



Σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της τουρνέ στις ΗΠΑ, επισκέπτεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων, ενόψει αυτής της επίσκεψης και στο περιθώριο της ομιλίας του στο «ευαγές» ίδρυμα Brookings, ο Α. Τσίπρας είχε χτες μια«κλειστή» συνάντηση στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πολ Τόμσεν, υπεύθυνος από το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα και ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.
Αντιγράφουμε από ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» για τη συνάντηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα με στελέχη του ΔΝΤ στις ΗΠΑ: «Ο Πολ Τόμσεν στο τέλος της συνάντησης ήταν φιλικός και κάποια στιγμή γύρισε προς τον Αλέξη Τσίπρα και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαριτολογώντας: “Βλέπετε; Το ΔΝΤ μπορεί να μιλάει και με την Αριστερά”».
Το ΔΝΤ μπορεί να μιλάει με την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Αν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάποια σχέση με την αριστερά και τους αγώνες της, τότε δε θα έπρεπε αυτός να μιλάει με το ΔΝΤ.
Επίσης, μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του Α. Τσίπρα ότι η ομιλία του Μπ. Ομπάμα «κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του, ήταν μια ομιλία που είχε στο βασικό της περιεχόμενο τη στήριξη της μεσαίας και κατώτερης τάξης, τον όρο "κοινωνική δικαιοσύνη", ένα συνολικά προοδευτικό προσανατολισμό».
Ας ξαναθυμηθούν οι αριστεροί τις σφαγές των Αμερικανών ιμπεριαλιστών στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και παλιότερα στο Βιετνάμ και στην Ελλάδα κατά του λαού και του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο παρανόησης. Οι εργαζόμενοι που αισθάνονται αριστεροί δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με το κόμμα των συνδαιτυμόνων των ΗΠΑ και του ΔΝΤ.
 Μ. Αντωνίου 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog