..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ξανασωθήκαμε!!!!!!!!!!!!!

Τα τέσσερα χαράτσια του Δεκεμβρίου


Μετά από σκληρές κόντρες και παζάρια, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ διαμόρφωσαν τελικά  την πρόσκαιρη, όσο και εύθραυστη συμφωνία τους για τη διαχείριση του χρέους και την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Η συμβιβαστική πρόταση στην οποία κατέληξαν θα περάσει για έγκριση στα κοινοβούλια της ΕΕ. Χαρακτηριστική του κλίματος, μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση, είναι η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο οποίος , μετά το συμβιβασμό με το ΔΝΤ, εμφανίστηκε προβληματισμένος λέγοντας ότι η «επιτυχία του ελληνικού προγράμματος επαναγοράς χρέους παραμένει ανοιχτή».
Τις μέρες που ακολούθησαν η προπαγανδιστική μηχανή της κυβέρνηση δουλεύοντας “φουλ” προσπάθησε για μία ακόμη φορά να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να την εμφανίσει ως “ανάσα” και “σωτηρία”. Αλήθεια πόσες φορές θα μας “σώσουν” ακόμη βυθίζοντας τη ζωή μας στην φτώχεια και εξαθλίωση; Γιατί όμως η συμφωνία δεν είναι ανάσα για το λαό; Πρώτα απ’ όλα, να πάρουμε υπόψη ότι από 1/1/2013 θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα που πάρθηκαν και ήδη η ζωή του λαού, που είναι κόλαση, θα γίνει περισσότερο κόλαση. Δεύτερον, η συμφωνία που έγινε περιλαμβάνει κλιμάκωση νέων αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων.

 Μπορεί να μην πάρουν άμεσα τη μορφή ενός συγκροτημένου μνημονίου, αλλά η μνημονιακή πολιτική θα είναι διαρκείας, τουλάχιστον μέχρι το 2030, παίρνοντας υπόψη τη μη ασφαλή, κατά τη γνώμη μας, πρόβλεψη ότι το χρέος μπορεί να φτάσει το 2020 το 124%. Να σημειώσουμε εδώ ότι σε περίπτωση που θα υπάρξει απόκλιση στόχων απ’ τις ιδιωτικοποιήσεις και τα δημοσιονομικά, θα αφαιρούνται αυτόματα απ’ το λαό όσα έχουν απομείνει από μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα ασφαλιστικά, Υγείας κ.λπ. Να υπογραμμίσουμε ακόμη ότι θα μεταφέρονται τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις σε διακριτό λογαριασμό αποπληρωμής του χρέους, επομένως δεν πρόκειται να διορθώσουν τίποτα από τα μέτρα κόλασης που έχουν παρθεί. 
Καμιά ελάφρυνση δεν πρόκειται να υπάρξει για το λαό, όσο κι αν μειωθεί το δημόσιο χρέος. Αντίθετα, κάθε μέτρο για την απομείωσή του απαιτεί αντιλαϊκά ισοδύναμα, για να καλυφθεί η χασούρα που έχουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Το χρέος δεν το προκάλεσε ο λαός. Δεν προέκυψε για παράδειγμα από δαπάνες του κράτους για δημόσια, καθολική και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, ικανοποιητικούς μισθούς, αξιοπρεπείς συντάξεις, δωρεάν υποδομές προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών τους. Το έφτιαξαν και το γιγάντωσαν τα φιλομονοπωλιακά μέτρα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι προκλητικές φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές προς το κεφάλαιο, τα εξοπλιστικά προγράμματα που υπηρετούν την στρατηγική του ΝΑΤΟ κ.ά. Ας μην υπάρχουν αυταπάτες. Ακόμα κι αν το χρέος μειωθεί, κανένα φιλολαϊκό μέτρο δεν πρόκειται να παρθεί. Ούτε θα αναιρεθεί καμιά από τις αντιλαϊκές αποφάσεις που πάρθηκαν σε συνθήκες κρίσης.  Η λύση βρίσκεται στη μονεμερή διαγραφή του χρέους, στην έξοδο από την Ε.Ε και στη χάραξη ριζικά διαφορετικής πολιτικής με το λαό στο τιμόνι της χώρας!
 Αλ. Χατζηκώστας 
Η άλλη άποψη

1 σχόλιο:

  1. Φιλε μου..Εγω ξερω,οτι,οποι μετρα και να παρουν...
    Τελικα οι αριθμοι ΔΕΝ θα βγουν...
    Δυστυχως, ολα θ πανε στο βροντο..Και τελικα θα ειναι γενικωτερη η χρεωκοπια..Απο την Ευρωζωνη..Και οχι μονο απο την Ελλαδα...!!
    Θα δεις σε λιγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog