..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης: Όχι άλλα μέτρα, αλλά.............



Το προσχέδιο του μνημονίου περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα πέρα από την αποτύπωση του συνόλου όσων έχουν ψηφιστεί στο πολυνομοσχέδιο.
Μεταξύ άλλων προβλέπει:
Νέα μέτρα ύψους 6,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2015 - 2016, που θα προσδιοριστούν το Μάρτιο του 2013.
Νέα επανεξέταση του κατώτατου μισθού το πρώτο τρίμηνο του 2014, στο όνομα της «καταπολέμησης της ανεργίας» και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Δύο απανωτές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τη χαμηλή τάση, δηλαδή τα νοικοκυριά. Η πρώτη θα εφαρμοστεί από Γενάρη και η δεύτερη το Μάρτη.
Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων ως τον Μάρτη του 2013.
Διευκρινίζεται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι το 2013, οι μισοί στο πρώτο εξάμηνό του. Επιπλέον θα καταρτιστούν συγκεκριμένα σχέδια αποχώρησης ανά τρίμηνο ως το τέλος του 2014, για αποχώρηση 150.000 ως το 2015.
Για τις αποκλίσεις στις αποκρατικοποιήσεις διευκρινίζεται ότι θα αντισταθμίζονται από μείωση των δαπανών, με πλαφόν στο 1 δισ. ευρώ ετησίως. Σημειώνεται ότι ο στόχος των αποκρατικοποιήσεων ως το 2016 φτάνει τα 11,1 δισ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog