..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: Το νησί των Καβείρων!!!!!!!!



Σαμοθράκη, μικρό και ειδυλλιακό νησί στο Θρακικό πέλαγος.
 Σαμοθράκη, το ψηλότερο ελληνικό νησί 1611μέτρα -με την εξαίρεση των δύο μεγαλονήσων, της Κρήτης και της Εύβοιας Το όνομα του βουνού είναι Σάος, αλλά οι ντόπιοι το ονομάζουν «Φεγγάρι» (όπως και την υψηλότερη κορυφή του), καθώς είναι «τόσο ψηλό που κρύβει το φεγγάρι». Εξάλλου, το όνομα του νησιού σημαίνει «ψηλή Θράκη» -από το αρχαιοελληνικό σάμος = υψηλή.
Αρχείο:20020800 Fonias waterfall, Samothrace island Thrace Greece.jpg

Σαμοθράκη, το νησί με τους μικρούς καταράκτες
Η Σαμοθράκη  το νησί των Καβειρίων Μυστηρίων. Τα μυστήρια τελούνταν στο χώρο του «Ιερού των Μεγάλων Θεών», που αποτελεί τώρα το σημαντικότερο αρχαιολογικό τόπο στο νησί.
Φωτογραφία: https://www.facebook.com/kamariotissa

Λέγεται πως στα Καβείρια Μυστήρια συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι γονείς του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Φίλιππος, βασιλιάς της Μακεδονίας και η Ολυμπιάδα κόρη του βασιλιά της Ηπείρου, και πως στο νησί πραγματοποιήθηκε η σύλληψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Αρχείο:20020800 Paradise pond Samothrace island Thrace Greece.jpg

ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΟΠΟΥ ΒΡΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Φωτογραφία: http://samothrakisphotoblog.com/index.php?showimage=2145


Φωτογραφία

ΚΑΦΕ ΠΥΡΓΟΣ : Στο ψηλότερο σημείο της Χώρας.Το πιο ειδυλλιακό μέρος στη Σαμοθράκη. Απολαμβάνοντας το καφεδάκι σου, παρακολουθείς τον ήλιο  να βασιλεύει στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, στη χερσόνησο του Αθους.
Ενα από τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας.
Μην ξεχάσεις στη συνέχεια να δοκιμάσεις το παραδοσιακό γλυκό της Σαμοθράκης, το πραούστι, από τα χεράκια της κυρίας Μαρίας ή αν θέλεις πάλι το ωραιότατο ραβανί της σπεσιαλίστριας Βικτώριας. Θα σου μείνουν αξέχαστα.
Καλού κακού όμως, πάρε και κανένα μπουφανάκι και άς έχει η Καμαριώτισσα  30ο Κ.  

.
 Φωτογραφικό υλικό: SAMOTHRAKI (Σκιά του Παραδείσου) 


4 σχόλια:

  1. Είναι ο παράδεισος για όποιον την γνώρισε “παρθένα” .
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την γνώρισα τώρα που δεν είναι "παρθένα". Και τώρα παράδεισος είναι. Όποιος πάει και μείνει, όχι μόνο για διακοπές, αλλά για περισσότερο καιρό θα τη αγαπήσει υπερβολικά.

      Διαγραφή
  2. Είναι παράδεισος και σήμερα, θα είναι και αύριο !

    Πολύ καλό, πάρα πολύ καλό άρθρο, τα συγχαρητήριά μου - μιας και είμαι Δημότης του νησιού !

    Επίτρεψέ μου να συμπληρώσω δυο πραγματάκια.

    Εκπληκτικές θάλασσες - στην Παχιά Άμμο, στους Κήπους, στις Μακρηλιές και αλλού.
    Τέλειο τσιπουράκι στα τσιπουράδικα της Χώρας, απέναντι από τον Φονιά - υπέροχη διαδρομή για να πας στον καταράκτη του και σε πολλά άλλα σημεία.
    Φανταστικό αρνί - κατσίκι σε διάφορα μαγαζιά.

    Μόνο, να είναι προετοιμασμένος ο επισκέπτης για πολύ αέρα - το νησί του Αιόλου λένε και είναι αλήθεια !

    Υπέροχο το ηλιοβασίλεμα στην άκρη του ακρωτήριου - εκεί που δείχνεις τις ανεμογενήτριες.

    Για τα πραούστια, τον τραχνά, το ματς κλπ. πρέπει ο επισκέπτης να πάει και στην Συναιτερισμό των Γυναικών της Σαμοθράκης.

    Α και για το τέλος, κράτσα το εξής: Λένε (δεν ξέρω) ότι ο Φίλιππος τελικά ΔΕΝ μπόρεσε να πάει ... χε χε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποιοδήποτε σημείο της Σαμοθράκης είναι ο παράδεισος της Ελλάδας.Σε μια ανάρτηση δεν μπορείς να τα αναδείξεις όλα. Θα επανέλθω και για άλλα μέρη της Σαμοθράκης μια και την γνωρίζω πάρα πολύ καλά και την αγάπησα περισσότερο και από την γενέτειρά μου.
      Μπορεί και να να γνωριζόμαστε αφού έμενα στη Σαμοθράκη από το Οκτώβρη του 2003 έως τον Νοέμβρη του 2005 γιατί ήμουν προϊστάμενος στην Αγροτική Τράπεζα. Όσο για τον "Βασιλιά" μας τον Φίλιππο, ως Μακεδόνας μιλάω, χαμός γινόταν στη σκηνή του με τον Θεό Δία, την ημέρα του γάμου του. Πήγε να δει από την "κλειδαρότρυπα" λένε οι κακιές γλώσσες και ο Δίας με έναν μικρό κεραυνό, του έβγαλε το ένα μάτι. Βέβαια εγώ δεν πιστεύω τις φαρμακόγλωσσες............γιατί στα βασιλικά σαλόνια δεν γίνονται τέτοια κακά πράγματα........

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog