..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Ο διαπραγματευτής!!!!!!!!

[makakas.jpg]


Συνέχεια στην προσπάθειά του να εμφανιστεί ως ικανότερος διαπραγματευτής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εξουσίας των μονοπωλίων, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από συνάντηση που είχε το πρωί με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ.
Σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup, μίλησε εκ νέου για υποτελή και απούσα από τη διαπραγμάτευση κυβέρνηση, ενώ της χρέωσε και αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων: «Η κυβέρνηση είπε άλλα προεκλογικά και ακολούθησε μια στρατηγική υποτέλειας. Ήταν απούσα από τη διαπραγμάτευση, από τη συζήτηση, από τον τελικό συμβιβασμό. Η συζήτηση και η διαπραγμάτευση έγινε ανάμεσα στην κυρία Μέρκελ και την κυρία Λαγκάρντ και ο συμβιβασμός ήταν ανάμεσα σ΄ αυτές. Η λύση δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα. Δεν περιλαμβάνει ένα βιώσιμο σχέδιο για την Ελλάδα. Γι' αυτό και δεν είναι λύση».Συνεχίζοντας να εκφράζει τις ανησυχίες, μιας ξεκάθαρα αστικής εκδοχής διαχείρισης της κρίσης, ανέφερε ότι «πριν δυο χρόνια μας έλεγαν ότι στόχος της βιωσιμότητας του χρέους είναι το 120% του ΑΕΠ. Τώρα μας λένε ότι μπορεί να είναι 124%. Αύριο μπορούν να μας πουν και 130%. Αυτές δεν είναι λύσεις».

Ως «λύση» προσδιόρισε το «να μπει ξανά η Ελλάδα στο κάδρο της διαπραγμάτευσης, να βρίσκεται στις αποφάσεις. Η μόνη πραγματική λύση είναι μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται», εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της διαχείρισης, η οποία θα είναι το ίδιο επώδυνη για το λαό.
Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν πιάνει τους στόχους του και δήλωσε δικαιωμένος για την «απήχηση» των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωπαίους εταίρους, γεγονός που δείχνει τη συστημική και στρατηγική τους ταύτιση, όπως είπε: « Μετά από διαδοχικές αποτυχίες ενός προγράμματος που έχει οδηγήσει την κοινωνία στην καταστροφή και δεν πιάνει κανέναν από τους στόχους που έχει υποσχεθεί, όλοι μας ακούν με μεγαλύτερη προσοχή. Κι εμείς αισθανόμαστε δικαιωμένοι...».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog