..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΗΜΑΘΕΙΑ: Τέλος το αναλογικό σήμα



Μετά τον Υμηττό, έρχεται η σειρά και του Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης να διακοπεί η εκπομπή του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος τις πρωινές ώρες της 14-ης Δεκεμβρίου 2012, καθώς ήδη εκπέμπεται ψηφιακό σήμα. Κατά συνέπεια, η Θεσσαλονίκη και μεγάλο μέρος των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και μικρό μέρος του νομού Χαλκιδικής θα έχει ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Η κοινή αυτή απόφαση των υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αφορά όλα τα κανάλια 
(δημόσια και ιδιωτικά εθνικής και περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας) που εκπέμπουν το πρόγραμμά τους από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής το οποίο καλύπτει πάνω από 1,5 εκ. τηλεθεατές.

Η περιοχή της Θεσσαλονίκης καλύπτεται ψηφιακά από δυο κέντρα εκπομπής, «Φιλίππειο» και «Χορτιάτη», που αποτέλεσαν το 2010 τον πρώτο σταθμό της ψηφιακής μετάβασης, οπότε και πραγματοποιήθηκε η έναρξη του ψηφιακού σήματος στην ευρύτερη περιοχή. Αρχικά τον Ιανουάριο του 2010 για τα ιδιωτικά και περίπου έξι μήνες μετά για τα δημόσια κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Σημειώνεται δε, ότι σχεδόν όλες οι τηλεοράσεις της τελευταίας διετίας διαθέτουν ψηφιακούς δέκτες, ενώ όσοι έχουν συσκευές παλιάς τεχνολογίας θα πρέπει να προμηθευτούν έναν αποκωδικοποιητή MPG4, προκειμένου να «απολαύσουν» το νέο ψηφιακό σήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog