..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η ¨ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ" ΤΟΥ..... ΧΡΕΟΥΣ: Δεν φέρνει ανακούφιση !!!!!!!!

Το παραμύθι της «επιμήκυνσης»
Την ίδια ώρα, γίνεται φανερό ότι η «επιμήκυνση» δεν πρόκειται να φέρει καμία ανακούφιση για το λαό, ούτε θα σημάνει «άπλωμα» στην εφαρμογή των μέτρων σε τέσσερα αντί για δύο χρόνια, όπως διατείνεται ψευδώς η κυβερνητική προπαγάνδα, για να καλλιεργήσει αυταπάτες και φρούδες προσδοκίες στο λαό. Αντίθετα, θα επιφέρει νέα μέτρα και δεινά, αφού ο στρατηγικός στόχος είναι η διασφάλιση των προϋποθέσεων για την «αειφόρο» κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Η κυβέρνηση, πάντως, θέλοντας να στείλει μήνυμα στοχοπροσήλωσης στην πλουτοκρατία και τους ξένους δανειστές, διαμηνύει ότι το πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ. θα εφαρμοστεί στο σύνολό του, ενώ αν χρειαστεί θα παρθούν πρόσθετα μέτρα στο όνομα της επίτευξης δημοσιονομικού πλεονάσματος.
Χαρακτηριστική, από την άποψη αυτή, είναι η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος έσπευσε χτες να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί κάποιο από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο. Ερωτηθείς (στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ) «αν υπάρχει περίπτωση να μην εφαρμοστούν κάποια από αυτά τα μέτρα, επειδή θα διαφοροποιηθεί η πολιτική στην Ευρωζώνη και θα επιτευχθεί ενδεχομένως η ανάκαμψη», ο Σ. Κεδίκογλου απάντησε αρνητικά δηλώνοντας ότι «μην ξεχνάτε ότι στόχος μας είναι η ισοσκέλιση των δημοσίων οικονομικών μας».
Και συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα, το διάστημα το οποίο έχουμε για να πετύχουμε αυτό το στόχο, το να είναι λίγο μεγαλύτερο μας διευκολύνει, γιατί δεν θα είναι τόσο απότομη η μετάβαση και θα έχεις ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να διορθώσεις ορισμένες παραμέτρους, όταν αυτό θα είναι εφικτό». Ο ίδιος επανέλαβε ότι «τα μέτρα θα ανακοινωθούν όλα μαζί μέσα στις επόμενες μέρες», ώστε να ψηφιστούν μέχρι τη Σύνοδο του Γιούρογκρουπ στις 8 Οκτώβρη, όπου«η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πανέτοιμη», όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog