..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: "Τριβές" για την παραπλάνηση του λαού


Προσθήκη λεζάντας
Να ελέγξουν τις λαϊκές αντιδράσεις και να μοιράσουν το κόστος από την ασύλληπτης αγριότητας σφαγή του λαού, επιχειρούν οι κυβερνητικοί εταίροι, που, παρά τις επιμέρους αντιδικίες, συμπίπτουν πλήρως στην οριστικοποίηση και ψήφιση το ταχύτερο δυνατόν του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ και την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών που τσακίζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Οπως αναμενόταν, η χτεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν κατέληξε σε συμφωνία. Η οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων παραπέμπεται για την ερχόμενη βδομάδα, ενώ ο απώτερος στόχος που θέτει το κυβερνητικό επιτελείο είναι να «κλείσει» μέχρι τις 8 Οκτώβρη, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup.
Από τις δηλώσεις που έγιναν μετά τη σύσκεψη, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η βούληση των κυβερνητικών εταίρων να κλείσουν το πακέτο των μέτρων πάση θυσία και «να τελειώσουν τη δουλειά», όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι μεταξύ τους κόντρες δεν πρόκειται να απειλήσουν τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού.
Ταυτόχρονα κορυφώνουν την προπαγανδιστική εκστρατεία παραπλάνησης του λαού, φορώντας ξανά τις μάσκες του «σκληρού διαπραγματευτή» που δίνει μάχες τάχα με την κακιά τρόικα, για να αποφευχθούν τα χειρότερα και μάλιστα για λογαριασμό των «χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων», τα οποία κονιορτοποιούν στην κυριολεξία με τα νέα μέτρα.
Πίσω από τον επικοινωνιακό κουρνιαχτό, επιδιώκουν ύπουλα και ξεδιάντροπα να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του λαού ότι η σφαγή των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων, των δαπανών για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια είναι αναπόφευκτη και «ένα το κρατούμενο».
Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι τους εμφάνιζαν ως «κλειδωμένο» το σκέλος του πακέτου που αφορά στο άγριο λεπίδι σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, ύψους 9-9,5 δισ., στρέφοντας σκόπιμα την προσοχή στα υπόλοιπα 2 δισ., που θα προέλθουν από τον «εκσυγχρονισμό του κράτους» και τα οποία αποτελούν τάχα το σημείο τριβής με την τρόικα.

Αυτόν ακριβώς το στόχο υπηρετούσαν οι δηλώσεις που έγιναν χτες από τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνταν και οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, που έκαναν λόγο για «πολύ δύσκολες συζητήσεις και εξίσου δύσκολες οι αποφάσεις», που τάχα έχουν στόχο «να μην επιβαρυνθούν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα». Ξεκαθάριζαν όμως ότι το πακέτο πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου «η Ελλάδα να είναι έτοιμη να καρπωθεί τα οφέλη στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ».

Από την πλευρά του, ο Ευ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε μετά τη σύσκεψη ότι «το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλει στην οριστικοποίηση και ψήφιση των μέτρων, γιατί πιστεύουμε ότι η πολιτική αυτή θα αποδώσει αποτελέσματα (...) Αυτό που θέλουμε είναι να γίνει η δουλειά σωστά και να τελειώνει».
Ταυτόχρονα, επιχείρησε και χτες να συντηρήσει το κλίμα της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ για τα επιμέρους, επιρρίπτοντας ευθύνες στους υπουργούς της κυβέρνησης, που «δεν έχουν τεκμηριωμένη συμβολή στην περικοπή δαπανών» σε μια προσπάθεια να εισπράξει το ΠΑΣΟΚ το λιγότερο πολιτικό κόστος από τη σφαγή του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog