..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σε μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξάνδρεια μίλησε το απόγευμα η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ ΙΩΑΝΝΑ ΣΟΦΡΟΝΩΦ.  Στην αρχή παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Ημαθίας από τον Χρήστο Αλευρά δημοτικό σύμβουλο του δήμου Αλεξάνδρειας.
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΟΛΓΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  ΓΙΑΤΡΟΣ
ΜΠΟΜΠΟΛΗΣ ΝΙΚΟΣ  ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΨΥΚΤΙΚΟΣ
ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ  ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ
ΣΟΦΡΟΝΩΦ ΙΩΑΝΝΑ  ΣΥΝΤΑΞ. ΔΑΣΚΑΛΑ
ΤΣΙΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΕΡΓΑΤΗΣ ΠΡ.ΕΡ. ΚΕΝ. ΝΑΟΥΣΑΣ

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η υποψήφια του ΚΚΕ Ιωάννα Σοφρόνωφ που μεταξύ των άλλων σημείωσε:

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι. Οι εργαζόμενοι της χώρας μας αλλά και οι εργαζόμενοι των περισσοτέρων χωρών δεχόμαστε ανελέητη επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματά μας..... Οι εργαζόμενοι γίνονται το "κάρβουνο" για να κινηθεί η γηρασμένη ατμομηχανή της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κρίσεις της καπιταλιστικής οικονομίας, που πάντοτε έχουν το 'ιδιο κοινό χαρακτηριστικό. Την καταστροφή της κύριας παραγωγικής δύναμης που είναι οι εργαζόμενοι με απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων την καταστροφή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια μίλησε για το χρέος και πως δημιουργήθηκε, που επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έδιναν λεφτά με την σέσουλα σε επιχειρήσεις, για τεράστιους και άχρηστους αμυντικούς εξοπλισμούς, στους εφοπλιστές στα χρηματιστήρια, στους εφοπλιστές στους μεγαλοκατασκευαστές.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της μίλησε για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση κατεβάζοντας μισθούς και συντάξεις και όλο το ίδιο θα μας λένε διότι τα μέτρα δεν αποδίδουν.
Επίσης μίλησε για τα νέα κόμματα που είναι βγαλμένα από την σάρκα του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Αναφέρθηκε για την μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προκειμένου να "σώσουν" τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ το οποίο ψήφισε όλα τα μνημόνια και όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης, μεταμφιέζεται με νέο αρχηγό, τρομοκρατεί το λαό για δήθεν ελλείψεις σε τρόφιμα φάρμακα πετρέλαιο με σκοπό να κλέψει την ψήφο του λαού για να ξανακυβερνήσει,
Η ΝΔ υπήρξε συνεργός στο έγκλημα που συγκυβερνάει με το ΠΑΣΟΚ και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στα μνημόνια και στις δανειακές συμβάσεις. Ετοιμάζονται στη μετεκλογική συνεργασία 'εχοντας βέβαια δεξιά τους και αριστερά τους κόμματα έτοιμα για στήριξη, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την ΔΗΜΑΡ ,την ΔΗΜ. Συμμαχία και το ΛΑΟΣ.
Χαρακτήρισε την ναζιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως μια φασιστική συμμορία απόγονο του ΧΙΤΛΕΡ και του ΜΕΤΑΞΑ. Γέννημα και θρέμμα του συστήματος που θέλει να τσακίσει τον εργάτη και το νέο.
Για ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κοροϊδεύει το λαό με την δήθεν συνεργασία του με το ΚΚΕ γιατί δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους αφού υπερασπίζονται την Ε.Ε. και τον καπιταλισμό. Τέτοιες κεντροαριστερές λύσεις δοκιμάστηκαν στη Γαλλία Ιταλία και κατέληξαν να πάρουν τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα χωρίς μνημόνια πριν πολλά χρόνια και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Η Ιωάννα Σοφρόνωφ είπε ότι το ΚΚΕ δεν θα κοροϊδέψει το λαό για λίγα ψηφαλάκια και ότι έχει πολιτική πρόταση εξουσίας που περνάει μέσα από την σύγκρουση με τα μονοπώλια , μέσα από την σύγκρουση με την  Ε.Ε. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική όταν ο λαός οργανωμένα έρθει σε ρήξη και σύγκρουση με τα μονοπώλια.

Ζήτησε την ψήφο των συγκεντρωμένων στις 6 ΜΑΗ γιατί όπως είπε στις 7 ΜΑΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΣΑΡΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ με το  ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο 3. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 7 ΜΑΗ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ- ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΤΟΥς ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog