..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Αγώνας του λαού ενάντια στα χαράτσια

Από συγκέντρωση στο Δουβλίνο στις 25/3/12 ενάντια στα χαράτσια για τα σπίτια και την ύδρευση
ΔΟΥΒΛΙΝΟ.--
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι Ιρλανδοί εργαζόμενοι ενάντια στα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία και την ύδρευση, που προωθούν η ντόπια κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και η τρόικα. Αρνούνται αποφασιστικά να πληρώσουν τους φόρους. (Το 86% των Ιρλανδών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, δεν έχουν πληρώσει).
Το κίνημα διαμαρτυρίας και άρνησης της πληρωμής του έκτακτου φόρου συνεχώς διευρύνεται, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου 30 ευρώ και τον τοκισμό της οφειλής κατά 1% το μήνα σε περίπτωση άρνησης πληρωμής. Το προηγούμενο Σάββατο το Εθνικό Στάδιο του Μποξ στην ιρλανδική πρωτεύουσα πλημμύρισε και έξω έμειναν εκατοντάδες, ενώ για το επόμενο Σάββατο ήδη προετοιμάζεται μεγάλη διαδήλωση έξω από το Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της πανεθνικής κινητοποίησής τους και αυτό γιατί η 31η Μάρτη συνιστά την «τελευταία προθεσμία» που έχουν περίπου 1,6 εκατομμύρια νοικοκυριά για να καταβάλουν το «έκτακτο χαράτσι» των 100 ευρώ, ως έκτακτο φόρο ακίνητης περιουσίας... 100 ευρώ εάν έχεις μία παράγκα, 100 ευρώ και εάν έχεις έπαυλη. Το μέτρο συνιστά μέρος των πακέτων των πρόσθετων μέτρων που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό για το 2012, καθώς η κυβέρνηση συνασπισμού του Fine Gael και του Εργατικού Κόμματος έχει ήδη αυξήσει το ύψος του «πακέτου» λιτότητας από 3,6 σε 3,8 δισ. ευρώ.
Εκτός του έκτακτου χαρατσιού για την ακίνητη περιουσία βρίσκεται καθ' οδόν σχέδιο νόμου μεταρρύθμισης της φορολογίας για την ακίνητη περιουσία, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί και η επιβολή πρόσθετου τέλους ύδρευσης μέχρι το 2014, γεγονός που σημαίνει την επιβάρυνση κάθε οικογένειας, στο επόμενο έτος με χαράτσια ύψους 600 ευρώ. Στις κινητοποιήσεις πρωτοστατούν με τις δυνάμεις τους το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα.
πηγη:"Ρ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog