..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΚΚΕ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ


ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. πρωταγωνιστές στην αφαίμαξη του λαού
Αποκαλυπτική, για μια ακόμα φορά, η επιχειρηματολογία τους και η επίθεση στο ΚΚΕ

Η οργανωμένη πάλη του λαού, έδειξε ότι μπορεί να βάλει εμπόδια στα μέτρα και την πολιτική τους. Το δυνάμωμα της λαϊκής πάλης μπορεί να τους ανατρέψει, να ρίξει στη φωτιά τα βάρβαρα χαράτσια και τα μέτρα
Με άναρθρες κραυγές περί «λαϊκισμού», «έλλειψης ρεαλισμού» και «ανεδαφικότητας» που στόχο έχουν να σκεπάσουν τις ευθύνες τους στην αφαίμαξη του λαού, τα κόμματα της συγκυβέρνησης και ο ΛΑ.Ο.Σ., απέρριψαν χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για άμεση κατάργηση των χαρατσιών (έκτακτη εισφορά, τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ και τέλος επιτηδεύματος). Παρά το γεγονός ότι η συζήτηση της πρότασης εκκρεμεί εδώ και μήνες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Παντελής Οικονόμου έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί συκοφαντικά ότι το ΚΚΕ κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση για προεκλογικούς λόγους, ενώ ανάλογη τοποθέτηση έκανε και ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Το ΚΚΕ, με την πρόταση νόμου που κατέθεσε, στοχεύει στην ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας. Ομως ο λαός πρέπει να οργανώσει την πάλη του και να έρθει σε ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, εισηγούμενος την νομοθετική πρωτοβουλία. Η πρόταση του ΚΚΕ έχει «επικαιρότητα», είπε, επειδή έρχεται σε μία περίοδο «κλιμάκωσης της επίθεσης απέναντι στην εργατική τάξη, που στοχεύει στη ραγδαία επιδείνωση της θέσης της», με σκοπό «τη σωτηρία των επιχειρηματικών ομίλων».
Ο Ν. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε στα μέτρα μείωσης του λαϊκού εισοδήματος, της κατάργησης των συμβάσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων. Σημείωσε ότι «η λεγόμενη φορολογική μεταρρύθμιση, σχεδιάζει νέα επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα», αφού στοχεύει στο «να καταργηθεί το αφορολόγητο έτσι ώστε ακόμη και ο άνεργος θα φορολογείται άμεσα», την ίδια στιγμή που θεσμοθετούνται «νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο», όπως η «μείωση φορολογικών συντελεστών για τα νομικά πρόσωπα από 24% στο 20%», ενώ «ήδη υπάρχουν συζητήσεις για ακόμη μεγαλύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών».
Συνολικά, σημείωσε πως η κυβέρνηση, «στο όνομα της ελευθερίας κίνησης κεφαλαίων διευκολύνει τη φοροδιαφυγή της μεγάλης κινητής και ακίνητης περιουσίας». Αποκαλύπτοντας τον κυβερνητικό εμπαιγμό, είπε ότι «η κυβέρνηση δηλώνει ότι βάζει την εισφορά αλληλεγγύης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξαθλίωση των ανέργων» και την ίδια στιγμή «μειώσατε όμως το επίδομα ανεργίας».
Αναφερόμενος ειδικά στο λεγόμενο «τέλος ακίνητης περιουσίας», έθεσε το ερώτημα: «Από πότε το κεραμίδι που βάζει ο εργαζόμενος πάνω από το κεφάλι του αποτελεί επένδυση; Είναι βασική λαϊκή ανάγκη». Μάλιστα, θύμισε ότι το τέλος ηλεκτροδότησης υποτίθεται πως νομοθετήθηκε για να αντικαταστήσει το ΕΤΑΚ, όμως είπε «έχετε αποστείλει το ΕΤΑΚ του 2009 και δρομολογείτε του 2010», αναρωτώμενος «πώς γίνεται να υπάρχουν και τα δύο αφού υποτίθεται ότι το ένα βγήκε για να αντικαταστήσει το άλλο;» και την ίδια ώρα «υπάρχει δέσμευση ότι θα υπάρχει εξίσωση ανάμεσα στη φορολογία πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης;». «Αρα είναι πρόσθετο μέτρο», είπε και «πρόκειται για έναν ωμό εκβιασμό».
Αναφέρθηκε τέλος και στο θέμα της επίκλησης του Συντάγματος, προκειμένου να μην τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, επειδή συνεπάγεται δαπάνη του προϋπολογισμού. Σχολίασε ότι πρόκειται για «πολύ στενή ερμηνεία του άρθρου του Συντάγματος», αφού η πρόταση «δεν έχει να κάνει με ατομικό συμφέρον». Παράλληλα, σημείωσε ότι εδώ «υπάρχει υποκρισία», αφού «το ΚΚΕ έχει καταθέσει και πρόταση για μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού, για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, όμως ούτε αυτή συζητείται».
"Ρ" 20-03-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog