..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΕΥΡΩΠΗ- ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΣΤΕΓΟΙ - ΝΕΚΡΟΙ


ΕΥΡΩΠΗ - ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Και άλλοι νεκροί από το κρύο
Αστεγοι στη Ρωσία
Συνεχώς αυξάνονται οι νεκροί από το δριμύ ψύχος και τις έντονες χιονοπτώσεις που πλήττουν τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, ενώ χτες προβλήματα αναφέρθηκαν στη Γαλλία - με διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περισσότερα από 30.000 νοικοκυριά - και την Ιταλία, όπου υπήρξαν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων και παρέμειναν αρκετά σχολεία κλειστά. Σε χωριά της Σερβίας και της Βοσνίας διασώθηκαν δεκάδες κάτοικοι με τη βοήθεια σωστικών ομάδων, καθώς είχαν εγκλωβιστεί, ενώ με ελικόπτερα μεταφέρθηκαν τρόφιμα και φάρμακα σε αποκλεισμένες περιοχές.
Πάνω από 80 άνθρωποι - κυρίως άστεγοι - έχουν πεθάνει από το κρύο τις τελευταίες ημέρες με τους περισσότερους νεκρούς να έχουν αναφερθεί στην Ουκρανία (43) και την Πολωνία (7). Μάλιστα, το τελευταίο 24ωρο στην Πολωνία 27 άνθρωποι υπέστησαν δηλητηρίαση από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα λόγω της κακής λειτουργίας εγκαταστάσεων θέρμανσης που λειτουργούν με κάρβουνο. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άνθρωποι έχουν πεθάνει απ' αυτό. Στη Ρουμανία έξι άστεγοι πέθαναν από το κρύο το τελευταίο 24ωρο, καθώς και ένας άστεγος στην Τσεχία και ένας στη Σλοβακία. Στη Λετονία, τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιές, οι οποίες προκλήθηκαν από φωτιές που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν, οι οποίες όμως επεκτάθηκαν στα ξύλινα σπίτια. Συνολικά από την 1η Νοέμβρη έχουν πεθάνει 28 άνθρωποι από το κρύο στη Ρωσία, οι περισσότεροι από τους οποίους την περασμένη βδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση των ρωσικών αρχών. Ειδικά στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, το να πεθαίνουν άνθρωποι από το κρύο είναι ένα από τα «δώρα» του καπιταλισμού που δήθεν θα τους απελευθέρωνε. Σε αυτούς που τους πετάει στο περιθώριο η ...ελευθερία είναι στο θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog