..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ: Η "ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ!!!!!!


Η «υπευθυνότητα» της βαρβαρότητας...
Παπαγεωργίου Βασίλης
ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και υπευθυνότητα το ζητούμενο από τον πολιτικό κόσμο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Π. Καψή. Μόνο που οι κυβερνώντες έχουν διαστρέψει εντελώς το νόημα των λέξεων...
«Υπεύθυνος» είναι κανείς όταν τάσσεται υπέρ των περικοπών των μισθών και των δικαιωμάτων, υπέρ της μείωσης των συντάξεων, υπέρ της μερικής απασχόλησης. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι ...«λαϊκιστής».
Μπορεί όμως να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πόσο ...σοβαρό είναι να απαιτεί κανείς σήμερα από έναν μισθωτό να ζήσει με 500 ευρώ; Πόσο σοβαρό είναι το να επιβιώσει ένας άνεργος με 400 ευρώ; Είναι μήπως σοβαρό το να δουλεύει κανείς 15 ώρες τη βδομάδα με τις αντίστοιχες αποδοχές;
Αν αυτή είναι η «σοβαρότητά» τους, τότε προφανώς δεν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και καθόλου μα καθόλου «υπεύθυνοι». Οταν προέρχονται από μια τέτοια κυβέρνηση αυτοί οι χαρακτηρισμοί, δε θεωρούνται «κομπλιμέντα».
Α, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ τα πράγματα στη θέση τους, τις προάλλες στη Βουλή δεν καταψηφίστηκε μόνο η τροπολογία για το ωράριο των φαρμακείων, που καλώς έκανε και καταψηφίστηκε.
Επίσης υπερψηφίστηκε και η ρύθμιση που περικόπτει τα δώρα όλων των συνταξιούχων και τα κάνει επιδοματάκια. Κι αυτό το ψήφισαν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Ετσι για να ...μην ξεχνιόμαστε.
ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ Ε; «Συμφωνήσανε», λένε ραδιόφωνα και κανάλια, «οι κοινωνικοί εταίροι να προστατεύσουν τον κατώτατο και τον 13ο και 14ο μισθό»!
Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός του ...«βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα», τότε ποιος είναι; Είναι απορίας άξιο το πώς πιστεύουν πως ο κόσμος που ακούει θα τα «χάψει» κάτι τέτοια....

Ριζοσπάστης 26-01-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog