..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ .....ΕΦΙΑΛΤΗΣ






Η ΓΣΕΕ με τον Γ. Παναγόπουλο παραπλανά τους εργάτες
Να αποκρύψει την αλήθεια και να αντιστρέψει πλήρως την πραγματικότητα επιχείρησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος, παραπλανώντας συνειδητά τους εργαζόμενους, ισχυρίστηκε ότι η συζήτηση έγινε «σε ένα κλίμα που θέλω να σας περιγράψω: Να μην προχωρήσει κι άλλο η βίαιη υποτίμηση που αποτελεί τη συνταγή της τρόικας και εφαρμόζει η κυβέρνηση. Να μην υποτιμηθεί κι άλλο η αξία της μισθωτής εργασίας». Ετσι αντί η ΓΣΕΕ να χτυπήσει συναγερμό μπροστά στις αξιώσεις του ΣΕΒ, διαδίδει ότι δε συμβαίνει τίποτα και πως με τους εργοδότες συζητά σε κλίμα που θα προστατευτεί η αξία της μισθωτής εργασίας. Αραγε η μέχρι τώρα βίαιη υποτίμηση, οι απολύσεις, η μείωση μισθών, η μη εφαρμογή ούτε των συμβάσεων που ισχύουν δε γίνεται από τον ΣΕΒ και απ' αυτούς που ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αποκαλεί «εταίρους» και κάθεται στο ίδιο τραπέζι;
Η ΓΣΕΕ γνωρίζει τι διακυβεύεται και τις αξιώσεις του κεφαλαίου συνολικά για τις συμβάσεις και τους μισθούς και δεν είναι τυχαίο ότι στις δηλώσεις του ο Γ. Παναγόπουλος επικεντρώθηκε στο ζήτημα της ΕΓΣΣΕ και του 13ου και 14ου μισθού (που και αυτά αμφισβητούνται), αλλά υποβάθμισε σκόπιμα τις ανατροπές που αξιώνονται για τις κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις παραπέμποντας στις Ομοσπονδίες. Γι' αυτό επιτέθηκε και στο ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά, που παρεμπόδισε το διάλογο, «δεν δικαιώνεται» «και διαδίδει διάφορα», όπως ισχυρίστηκε για τις ταξικές δυνάμεις. Μόνο που οι εργάτες γνωρίζουν ότι το ΠΑΜΕ για όσα προειδοποιούσε δυστυχώς δικαιώθηκε μέχρι κεραίας. Οι ανατροπές που πριν μερικά χρόνια, ακόμα και μήνες, θεωρούνταν από πολλούς εργαζόμενους αδιανόητες, σήμερα εξελίσσονται, τις βιώνουν τραγικά όλοι οι εργαζόμενοι. Ομως και τότε και τώρα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, έχοντας κάνει σημαία τις θέσεις του κεφαλαίου, συνεργάζεται με τους εκπροσώπους του, αφοπλίζει το εργατικό κίνημα, βρίσκεται και αυτή σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog