..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ


«Εθνικός θρίαμβος» για την πλουτοκρατία
Γρηγοριάδης Κώστας
Κανένας «εθνικός θρίαμβος» δεν πρόκειται να σημειωθεί αν η κυβέρνηση πετύχει το «κούρεμα του χρέους» (PSI) και τη νέα δανειακή σύμβαση, όπως ισχυρίστηκε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος, επιχειρώντας να πουλήσει ψεύτικες ελπίδες και να παραπλανήσει το λαό. Για «εθνικό θρίαμβο» και «σωτηρία της χώρας» πανηγύριζαν όταν συμφώνησαν το πρώτο δάνειο των 110 δισ. ευρώ και το μνημόνιο με την τρόικα, αλλά στην πράξη αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για καταστροφή της ζωής του λαού για χάρη της διάσωσης της πλουτοκρατίας. Η καταστροφή αυτή θα συνεχιστεί και θα γίνει ασύλληπτα μεγαλύτερη με τη νέα δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο διαρκείας που τη συνοδεύει. Το ομολογούν πλέον ανοικτά όταν κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τους εύηχους όρους «εσωτερική υποτίμηση» και «διαρθρωτικές αλλαγές» ή «μεταρρυθμίσεις». Με μια φωνή ο πρωθυπουργός, η καγκελάριος της Γερμανίας, ο Γερμανός ΥΠΕΞ που επισκέφθηκε την Αθήνα, ο εντεταλμένος της «δύναμης κρούσης» της τρόικας Χ. Ράιχενμπαχ, διατυμπάνιζαν το Σαββατοκύριακο ότι «η ανταγωνιστικότητα θα επιτευχθεί μέσα από την εσωτερική υποτίμηση και τη μείωση των μισθών». Είναι ολοφάνερο, λοιπόν, ότι προχωρούν αδίστακτα στη χρεοκοπία και την εξαθλίωση της εργατικής τάξης και του λαού και αυτό ακριβώς θεωρούν «εθνικό θρίαμβο», να καταφέρουν να συνθλίψουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα για να σωθούν τα μονοπώλια. Αυτό που αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση παρά μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους.
Ρ 17-01-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog