..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ



Παπαγεωργίου Βασίλης
Μετά τις γνωστές αντικομμουνιστικές απόψεις Καρατζαφέρη,περί δύο κόσμων και ότι είμαστε εναντίον των Κομμουνιστών, έχουμε τη Λούκα Κατσέλη, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας πρόσφατα σε γαλλική εφημερίδα. Συγκεκριμένα σε συνέντευξή της στη γαλλική οικονομική εφημερίδα «Les Echos», στις 14 Νοέμβρη, η πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου: «Ποια μορφή θα μπορούσε να πάρει μια κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα;», απαντά:
«Καταρχήν, ο κόσμος θα μπορούσε να βρεθεί σε μια κατάσταση, κατά την οποία δεν θα μπορεί να πληρώσει. Πολλές οικογένειες λαμβάνουν, αυτήν την περίοδο, τη νέα έκτακτη φορολογία για την ακίνητη περιουσία, η οποία, κατά μέσο όρο, κυμαίνεται σε περισσότερα από 700 ευρώ. Αυτά τα χρήματα μπορεί να λείψουν. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί σοβαρές μειώσεις στους μισθούς τους. Πολλοί μικροεπιχειρηματίες έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά τους. Η ύφεση είναι βαθιά. Η ανεργία ξεπερνά ήδη το 17%. Η πρώτη αντίδραση θα μπορούσε να είναι να μην πληρωθεί η φορολογία. Υπάρχει ο κίνδυνος πραγματοποίησης απεργιών, είτε αυτές προκηρύσσονται επισήμως, είτε γίνονται υπογείως. Οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες δεν έχουν τα μέσα να εμποδίσουν μια κοινωνική έκρηξη, γιατί δεν έχουν τόσο μεγάλη παρουσία ανάμεσα στον κόσμο, και ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα. Ενας ακόμη κίνδυνος που απορρέει είναι ότι το ΚΚ (σημ. της εφημερίδας: αυστηρής σταλινικής ορθοδοξίας) κεφαλαιοποιεί το θυμό».
Αυτήν την πρεμούρα των αστών πρέπει το λαϊκό κίνημα να την κάνει εφιάλτη τους με τον καθημερινό αγώνα του ταξικού κινήματος στους χώρους δουλειάς και τις λαϊκές γειτονιές, ώστε να μπαίνουν εμπόδια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου της πλουτοκρατίας. Ταυτόχρονα, η συμπόρευση και η πολιτική ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί προϋπόθεση για να έχει προοπτική ο αγώνας για την ανατροπή όχι μόνο της αστικής κυβέρνησης, αλλά της ίδιας της εξουσίας των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog