..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

                                    ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ………Ο ΛΑΟΣ
     Το Πάσχα έρχεται. Μαύρο. Κατάμαυρο κατά πάνω μας. Τα Δώδεκα Ευαγγέλια των Άγιων Ημερών , με τις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, έγιναν δεκατρία. Ενας νέος γολγοθάς  θα αρχίσει για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους μικροεπιχειρηματίες, τους καταστηματάρχες.
    Μονόδρομο χαρακτήρισε τα μέτρα, ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. Ως μέγας συγκοινωνιολόγος και τοπογράφος χάραξε τον νέο οδικό χάρτη της χώρας.        Δεν θα υπολογίσει κανένα πολιτικό κόστος και ότι θα παραδώσει στον Ελληνικό λαό, το 2013, μια διαφορετική χώρα. Βέβαια τότε θα έχουμε εκλογές. Θα δώσει κανένα κοκαλάκι να γλύψουμε και νομίζει ότι ο Ελληνικός λαός θα ξεχάσει. Αλήθεια θα ξεχαστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζονται να πάρουν, για την περίοδο 2012-2015. Νέα μείωση μισθών και συντάξεων. Χτύπημα των επικουρικών ταμείων. Περικοπές επιδομάτων ανεργίας. Αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΚΟ. Περικοπές φοροαπαλλαγών. Πούλημα Ελληνικών νησιών. Την ένταξη στον ανώτερο συντελεστή 23% του ΦΠΑ, δεκάδων ειδών πλατείας λαϊκής κατανάλωσης. Άρα πιο μαζική εξαθλίωση. Ιδιωτικοποίηση σε ότι απέμεινε σε κρατική ιδιοκτησία(ΔΕΗ,  ,ΕΥΔΑΠ, Λιμάνια, Αεροδρόμια, Δημόσια Γη, Ακτές κλπ.). Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, που σημαίνει απαξίωση. Δηλαδή καταστροφή μέρος του κεφαλαίου. Η απαξίωση θα γίνει στα ομόλογα που ήδη στην αγορά έχουν υποτιμηθεί κατά 30%. Ότι και να γίνει ο Λαός θα πτωχεύσει. ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ. Απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος και τηλεφώνου. Τραπεζικά δάνεια στο κόκκινο Ακίνητα ΙΧ. Τώρα και ανασφάλιστα. Άνεργος ο ένας στους πέντε. Μισοαπασχολούμενοι όλο και περισσότεροι. Γέροντες που δεν κάνουν δώρα στα εγγόνια, αλλά ζητάνε βοήθεια από τα παιδιά. Και τα παιδιά; Τα παιδιά στη μεγάλη συντριβή. Μαθαίνουν ήδη στη πράξη τι σημαίνει σπουδές χωρίς αντίκρυσμα. Ζωή στη ζητιανιά. Και από την άλλη, αυτοί οι οποίοι σταμάτησαν να σκέφτονται τι θα μας δώσουν, αλλά πως μόνο θα μας τα πάρουν, ισχυρίζονται ότι ο λαός κάνει θυσίες. Ότι υπάρχει λαϊκή συναίνεση. Ότι ο λαός δέχεται τα μέτρα και ας πτωχεύσει. Τα λένε αυτά γιατί γνωρίζουν ότι ο λαός μέχρι σήμερα έχει μια μαστούρα και μια ύπνωση. Αυτή είναι που μας έφτασε έως εδώ. Που φτάσαμε να κοιμόμαστε ακόμη. Πιστεύω ότι θα έρθει η μέρα που θα πούμε ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.     
   ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΕΦΗΜ.Ο ΠΟΛΙΤΗΣ 18/04/2011    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog