..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011


                          Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
     Μια φορά και έναν καιρό Γιωργάκη ήταν μια χώρα κόντα στην Ατλαντίδα. Αυτή που βούλιαξε στη θάλασσα. Φούσκωσε η θάλασσα και άρχισε να σκεπάζει και την άλλη χώρα. Ήταν λένε το λίκνο του πολιτισμού. Έδωσε τα φώτα της σε όλο τον κόσμο.      Ορδές βαρβάρων ήρθαν να την κατακτήσουν. Τριακόσιοι αντιστάθηκαν. Βρέθηκε όμως ένας Εφιάλτης. Όπως πάντα. Η αντίσταση χάθηκε. Μετά οι φυλές ενώθηκαν. Έδιωξαν τους κατακτητές. Συνέχιζε να δίνει τα φώτα της παντού. Υπήρχε Δημοκρατία. Όποιος έκλεβε το Δημόσιο Χρήμα, τον δικάζανε, τον φυλακίζανε. Του δήμευαν την περιουσία. Μετά ήρθαν και άλλοι. Άλλοι με φέσι, άλλοι με μπότα.. Ο λαός ενώθηκε. Βγήκαν στα βουνά. ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ. ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ. ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ. ΟΙ ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ. Αν και υπήρχαν δοσίλογοι, μαυροκουκουλάκηδες, κυβερνήσεις ξεπουλημένες, αυτοί νίκησαν. Πέρασαν τα χρόνια. Ακούστηκε ότι θα έλθει η Τρόικα και το Δ.Ν.Τ. Ο λαός φοβήθηκε. Ετοίμασε πάλι τα όπλα του. Οι κυβερνήσεις είπαν ότι δεν τους θέλουν, Τους δέχθηκαν όμως με αγκαλιές και φιλιά. Ευτυχώς δεν είχαν όπλα. Φορούσαν ωραία ρούχα. Γραβάτες πολύχρωμες. Είχαν δερμάτινους χαρτοφύλακες. Κάτι ΛΑΠ ΤΟΠ. Λένε ότι σπούδασαν στο ίδιο πανεπιστήμιο με κάποιον Γιωργάκη και Αντώνη. Έφεραν λένε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Κάποιοι χάρηκαν πάρα πολύ. Έλεγξαν τα οικονομικά. Βρήκαν λέει μεγάλη τρύπα. Πήραν μέτρα. Πολλά μέτρα. Έκοψαν μισθούς. Έβαλαν φόρους. Αύξησαν τα χρόνια εργασίας. Δεν βρήκαν όμως τα υποβρύχια που έγερναν. Ηλεκτράμαξες και ηλεκτρικά βαγόνια που δεν τα χρησιμοποίησαν γιατί δεν υπήρχαν ηλεκτρικές γραμμές. Τα C4i. Τις μίζες. Το μεγάλο φαγοπότι. Αυτά δεν βρέθηκαν.  Μετά συγκρότησαν μια επιτροπή για να διαλευκάνει κάτι δικές τους  υποθέσεις. Το ΒΑΤΟΠΕΔΙ και τη SIEMENS. Είπαν ότι θα ρίξουν φως. Άπλετο φως. Γι’ αυτό το λόγο αύξησαν το ηλεκτρικό ρεύμα κατά 36,5%. Φως πάντως έπεσε. Πολύ φως. Τόσο που τύφλωσε την επιτροπή και δεν βρήκε τίποτε. Δεν θα δικάσουν κανέναν. Δεν θα πληρώσει κανείς. Ο λαός σε αυτή τη μάχη δεν ενώθηκε. Δεν πολέμησε. Οι αρχηγοί τους, τα όργανα τους ήταν σε λήθαργο.. Πέσανε σε χειμερία νάρκη. Όχι από το κρύο. Αλλά από το …….. πολύ φαί. Τα ονόματα τους δεν ήταν Δημήτρης, Κώστας, Λεωνίδας, Μπάμπης, Παναγόπουλος……… Τους βαφτίσανε……… ΕΦΙΑΛΤΗΣ.
………………………………………………………………….
Και μετά παππού;
Μετά Γιωργάκη έζησαν αυτοί καλά. Πολύ καλά.
Και οι άλλοι χειρότερα. Πολύ χειρότερα.
Και η μακρινή χώρα βούλιαζε – βούλιαζε. Χάθηκε.
Εξαφανίστηκε όπως η Ατλαντίδα.
ΣΤΑ ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ ΟΜΩΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ 25/01/2011        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog