..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ: Η ΕΛΛΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
     Δεν υπάρχει μεγαλύτερο θέατρο από αυτό που είδαμε τις τελευταίες ημέρες μετά την ανακοίνωση της τροϊκανής τριανδρίας, για πώληση ακίνητης δημόσιας περιουσίας την επόμενη τριετία, αξίας 50 δις. ευρώ, ώστε να μειωθεί το χρέος. Τρέμη, Καψής, Πρετεντέρης, Κώνστας Μακρή και άλλοι « μεγαλοδημοσιογράφοι» ως νέοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, βγήκαν από τα ρούχα τους, διότι πρόλαβαν την κυβέρνηση και τους ίδιους οι τροϊκανοί. Δεν υπάχει μεγαλύτερο παραμύθι από αυτό που λάνσαρε μετά, από 12 ώρες οι κυβερνώντες και τα προπαγανδιστικά επιτελεία τους, ότι η δημόσια περιουσία δεν θα πουληθεί αλλά θα αξιοποιηθεί με σκοπό η κυβέρνηση να πάρει λιγότερα αντιλαϊκά μέτρα και έτσι θα ανακουφιστούν δήθεν, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και «οι οικονομικά ασθενέστεροι».Αν θέλανε να γίνει αυτό δεν θα διοχέτευε η κυβέρνηση την είδηση ότι προωθεί νέο πακέτο κρατικής ενίσχυσης των τραπεζών ύψους 30 δις. Αν προστεθούν και τα προηγούμενα πακέτα – ένα της Ν.Δ. και άλλα δυο του ΠΑΣΟΚ – θα ξεπεράσουν τα 108 δις. ευρώ. ΠΟΣΟ ΙΣΟ ΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ. Βγήκαν ορισμένα ΜΜΕ και μάθαμε, ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους-παγκόσμια όμως πρωτοτυπία- ότι υπέγραψε η κυβέρνηση  στο μνημόνιο ότι το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται αμετάκλητα από οποιαδήποτε διεκδίκηση κρατικής περιουσίας, η οποία είναι δεσμευμένη μέχρις μερικής ή ολικής αποπληρωμής του δανείου. Άρα υποθηκεύσανε ως διασφάλιση την ακίνητη περιουσία του κράτους για το δάνειο των 110 δις. ευρώ  έως την αποπληρωμή του. Μέσα σε αυτό το χάος και το αλαλούμ των κυβερνητικών δηλώσεων, βγήκε πρωθυπουργός, ως απελευθερωτής προτάσσοντας  το ξύλινο σπαθάκι του και το άσφαιρο πασχαλινό πιστόλι του στη τρόικα και ΔΝΤ ανακοινώνοντας ότι ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. Τι λες ρε Γιωργάκη; Μας δουλεύεις; Αυτό δεν είναι πώληση;  Ή δεν γνωρίζεις το νόημα των λέξεων; Ή πρέπει να ανατρέξουμε τι έλεγες σε εκδήλωση του ¨Εconomic club» την 22/09/2010 στη Ν. Υόρκη ότι «το Ελληνικό Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία αξίας 270 δις. ευρώ-ποσό περίπου ίσο με το δημόσιο χρέος της χώρας- . Για το λόγω αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργειας, τηλεπικοινωνίες, λιμάνια, αεροδρόμια, ακίνητα, ΔΕΚΟ, τράπεζες, μέσω ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΩΛΗΣΗΣ, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημόσιου διαγωνισμού, ιδιωτικοποίησης,………………….  Αυτά έλεγε τότε. Άρα το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμα πιο «φιλόδοξα» σχέδια από εκείνα της ΤΡΟΙΚΑΣ. Δεν περιορίζεται «μόνο» σε ένα ξεπούλημα που αντιστοιχεί σε δημόσιο πλούτο αξίας 50 δις. Ευρώ . Το « μεσιτικό» του πρόγραμμα πάει πολύ μακρύτερα. Και αυτή είναι περιουσία του Ελληνικού Λαού. Καμία κυβέρνηση, καμία κολοβή πλειοψηφία  δεν έχει δικαίωμα να τα πουλήσει.                                                                                              Αν θέλουν να πληρώσουν το ΧΡΕΟΣ  ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΕΦΗΜ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ 22/02/2011                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog