..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ. Ένα χρόνο μετά στέλνουν εκπαιδευμένα σκυλιά να ερευνήσουν το χώμα!


Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, μετά τη λαϊκή κατακραυγή που ακόμα δεν έχει κοπάσει, μετά την προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι εργασίες, μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών πως η δικαιοσύνη έδρασε τάχιστα σε αυτή την υπόθεση αλλά και μετά τις αποκαλύψεις για παραποιημένους διαλόγους μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού, η Αστυνομία έχοντας εντολή από τον Εφέτη Ανακριτή Σ. Μπακαϊμη, έκανε έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα και προχώρησε στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά αλλά και οπτικό υλικό από το βράδυ της πολύνεκρης σύγκρουσης. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» η κίνηση αυτή έγινε χθες το βράδυ και προκαλεί έντονα ερωτηματικά για την αδράνεια των αρμόδιων αρχών, έναν ολόκληρο χρόνο, για ένα δυστύχημα που έβγαλε στο δρόμο -ειδικά τις πρώτες ημέρες- πάνω από 2,5 εκατομμύρια πολίτες που ξεκαθάριζαν «τα κέρδη τους, οι ζωές μας». 

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Εφέτης Ανακριτής έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος την Παρασκευή 5 Απριλίου στα 300 κυβικά χώματα που μεταφέρθηκαν από το σημείο του εγκλήματος σε ιδιωτικό οικόπεδο εργολάβου. 

 Επίσης γενετικό υλικό και ανθρώπινα υπολείμματα αναζητούν, ένα χρόνο μετά (!), στον ιδιωτικό χώρο όπου μεταφέρθηκαν τα 25 φορτηγά χώμα και άλλα υλικά -και στοιχεία φυσικά- από το σημείο του εγκλήματος των Τεμπών, οι δικαστικές αρχές. Και αυτό όταν -επίσης ένα χρόνο μετά- «έσπευσαν» να ζητήσουν από τον ΟΣΕ τα ηχητικά ντοκουμέντα από τη μοιραία βραδιά, αλλά και όταν προχώρησαν σε δειγματοληψία των συγκεκριμένων χωμάτων, κατόπιν μάλιστα πλημμύρας στην ευρύτερη περιοχή. 

Έτσι, όπως μεταδίδει και η ΕΡΤ, τον συγκεκριμένο ιδιωτικό χώρο -που είναι σε άλλο σημείο από το Κουλούρι Λάρισας όπου βρίσκονται τα καμμένα βαγόνια- θα ερευνήσουν οι εκπαιδευμένοι σκύλοι εξειδικευμένης εταιρείας ώστε να διαπιστωθεί αν θα βρεθεί γενετικό υλικό, παρουσία του εισαγγελέα Εφετών που χειρίζεται την υπόθεση. 

Σημειώνεται πως την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία των χωμάτων από κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας, με τους τεχνικούς συμβούλους οικογενειών, τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Hellenic Train», τον εφέτη ανακριτή και την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών να βρίσκονται στο σημείο. Η ανάλυση των δειγμάτων, που έχουν σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτος, θα γνωστοποιηθεί σε περίπου ένα μήνα.

902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog