..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

«Foreign Affairs»: Φυσικός στόχος η Ελλάδα πυρηνικής επίθεσης

 Ένας στρατιωτικός βοηθός μεταφέρει την «football» που περιέχει τους κωδικούς εκτόξευσης πυρηνικών όπλων στο Παλάτι του Μπλένχαϊμ, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και η πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ, γευματίζουν, στο Γούντστοκ της Βρετανίας, στις 12 Ιουλίου 2018. REUTERS/Kevin Lamarque

Η συζήτηση για την επανεγκατάσταση ΝΑΤΟικών πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα δεν είναι βέβαια καινούργια, ούτε οι αποκαλύψεις του ΚΚΕ ότι ο Αραξος έχει «εκσυγχρονιστεί» εδώ και χρόνια για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Το θέμα ξαναζεσταίνει η ελληνική έκδοση του «Foreign Affairs» που εξηγεί «γιατί πρέπει να επιστρέψουν τα πυρηνικά στην Ελλάδα». Μεταξύ άλλων, δείχνει ως ιδανικό σημείο αποθήκευσης την Αλεξανδρούπολη, «καθώς απέχει 1.021 μίλια από το πρώτο (σ.σ. ρωσικό) σιλό» με πυρηνικά στο Κοζέλσκ. Ενδιαφέρον έχει όμως και η ανάλυση του άρθρου για τους κινδύνους που σηματοδοτεί η εμπλοκή της Ελλάδας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, ανεξάρτητα από το αν τελικά θα φιλοξενήσει πυρηνικά στο έδαφός της. 

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι το ενδεχόμενο να γίνει η Ελλάδα στόχος πυρηνικής επίθεσης από τη Ρωσία, αν έρθουν στη χώρα μας ΝΑΤΟικά πυρηνικά, είναι «μη ουσιώδες». 

Πρώτον, επειδή η Ελλάδα είναι «μέλος του ΝΑΤΟ» και άρα «φυσικός στόχος» σε περίπτωση «θερμοπυρηνικής ανταλλαγής μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας». 

Και, δεύτερον, επειδή «η ναυτική βάση της Σούδας μπορεί να φιλοξενήσει οποιαδήποτε στιγμή πυρηνικά αεροσκάφη, αεροπλανοφόρα που φέρουν πυρηνικά όπλα, καθώς και πυρηνικά υποβρύχια. 

Συνεπώς, ακόμη και αν η Ελλάδα δεν φιλοξενεί πυρηνικά όπλα, είναι στόχος επίθεσης»! 

Αν αυτά ακούγονται δημόσια από τα διάφορα επιτελεία, εύκολα βάζει ο νους μας τι άλλο συζητιέται πίσω από κλειστές πόρτες, στο πλαίσιο των οξυμένων ανταγωνισμών ΗΠΑ - Ρωσίας, που καθιστά το λαό «φυσικό στόχο» σε διασταυρούμενα πυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog