..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μας παίρνει την μπουκιά από το .....στόμα!!!!!!!!!!!!!


Την επομένη της συνάντησης Τσίπρα με τον Ερντογάν στην Αγκυρα, κι ενώ από παντού επιβεβαιωνόταν η πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει «στα γεμάτα» τα Ελληνοτουρκικά υπό ΝΑΤΟική ομπρέλα, αναγνωρίζοντας στην Τουρκία ρόλο και λόγο στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο, «κύκλοι» της ΝΔ σχολίαζαν ότι η κυβέρνηση προσήλθε σε μια «κακώς προετοιμασμένη συνάντηση, που τελικά ωφέλησε προεκλογικά τον Ερντογάν» και αναρωτιόνταν πώς μπορεί να υπάρξει πεδίο συνεργασίας στην Ανατ. Μεσόγειο, ειδικά στα ενεργειακά ζητήματα, από τη στιγμή που η Τουρκία «έχει αυτοαποκλειστεί από τις ενεργειακές εξελίξεις και εφαρμόζει πολιτική διαρκούς έντασης». 

Λίγες μέρες μετά, στη συζήτηση της κυβερνητικής τροπολογίας για τα «κόκκινα» δάνεια, η ΝΔ «σήκωσε σκόνη», καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι ...καθυστέρησε να ρυθμίσει το νέο καθεστώς, ότι δεν καλύπτει μαζί και τους συνεπείς οφειλέτες, ενώ στο τέλος ψήφισε την τροπολογία! 



Οσο για την επίσκεψη Τσίπρα στη Β. Μακεδονία, η ΝΔ επικέντρωσε την «κριτική» της στα εμπορικά σήματα και το ...αεροδρόμιο της Μίκρας, ενώ δεν βρήκε τίποτα να πει για το γεγονός ότι η Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνει την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονα χώρας και την επιτήρηση του εναέριου χώρου της.

Τα τρία αυτά παραδείγματα και η αντιπαράθεση «περί όνου σκιάς» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι οι μεταξύ τους διαχωριστικές γραμμές είναι χαραγμένες ...στο χιόνι και ότι στα μεγάλα και σοβαρά για το κεφάλαιο δυσκολεύονται να βρουν ουσιαστικό λόγο διαφωνίας, για να συντηρήσουν το κάλπικο δίπολο. 

Γι' αυτό η ΝΔ εμφανίζεται αμήχανη, βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να της παίρνει την μπουκιά από το στόμα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει σε κεφάλαιο, «συμμάχους» και «εταίρους» την ικανότητά της να διεκπεραιώνει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις δουλειές και τα σχέδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog