..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΕΕΔΥΕ: 39η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης!!!!!!!!


Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, με κινητοποιήσεις σε ΝΑΤΟικές βάσεις σε όλη τη χώρα και σύνθημα «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας»

Με σύνθημα «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας», η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) διοργανώνει την 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την ερχόμενη Κυριακή 14 Απρίλη, που έχει οριστεί Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης.

Στη Θεσσαλονίκη, η ΕΔΥΕΘ καλεί στην Πορεία Ειρήνης το Σάββατο 13 Απρίλη, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο 3ο Σώμα Στρατού, ενώ θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.


Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, «οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που στρατιωτικοποιείται ολοένα και περισσότερο, αξιοποιώντας τη λεγόμενη "Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία" (PESCO). 

Απαιτείται διαρκής πάλη παίρνοντας υπόψη ότι η αιτία των επικίνδυνων εξελίξεων που στοιχίζουν ακριβά στους λαούς είναι το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, ο ανταγωνισμός των μονοπωλίων για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής, τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών».

Και καλεί σε ένταση της πάλης για: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία. Οχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Οχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας. Εξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια - Ναι στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog