..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Δ.T. της Ε.O. του KKΕ - ΣYΡΙA - M.ANATOΛH: ΠΕΔΙO ΙMΠΕΡΙAΛΙΣTΙKΩN ANTAΓΩNΙΣMΩN KAΙ ΕΠΕMBAΣΕΩN ΣΕ BAΡOΣ TΩN ΛAΩN THΣ ΠΕΡΙOXHΣ


Συρία- Μ. Ανατολή : πεδίο ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων σε βάρος των λαών της περιοχής 

Στη συζήτηση για την “κατάσταση στη Συρία” στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος και κατήγγειλε τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων, των συμμάχων τους, αλλά και των ανταγωνιστών τους για τη Συρία στην επικράτεια της οποίας ο πόλεμος μαίνεται τώρα για 8 χρόνια. 

Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα παρακάτω:



«Οι ΗΠΑ δεν αποχωρούν ουσιαστικά από τη Συρία.
Αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους στη περιοχή, αναβαθμίζοντας την παρουσία τους. 
Με το Ιράν στο στόχαστρο, μέσα σε ένα κουβάρι οξύτατων αντιθέσεων, με το δάχτυλο στη σκανδάλη και ταυτόχρονα παζάρια με Ρωσία, Ισραήλ, χώρες του Κόλπου, Αίγυπτο, την Τουρκία σε αναβαθμισμένο ρόλο που έχει κάνει δύο στρατιωτικές επεμβάσεις, κατέχει Συριακό έδαφος και απειλεί με τρίτη επέμβαση.

Έτσι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής και Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Στην ίδια κατεύθυνση Ευρωπαϊκή Ένωση, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία επεμβαίνουν στρατιωτικά και επιχειρηματικά. 

Προωθούνται «τριμερείς άξονες» όπως Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας, με άμεση συμμετοχή των ΗΠΑ ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε ρόλο «μεντεσέ» και σημαιοφόρου, διαύλου επικοινωνίας τους με την Τουρκία στα πλαίσια των γενικότερων ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων.

Μεταξύ άλλων μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο η Κύπρος, με μεθόδευση διχοτόμησής της υπό Νατοϊκή ομπρέλα πέραν των τουρκικών διεκδικήσεων κατά της Ελλάδας.

Καταρρέει ο μύθος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ διασφαλίζουν ειρήνη στην περιοχή. Διασφαλίζουν μόνο ανταγωνισμούς, πόλεμο, δυστυχία που δεν τελειώνουν. 

Μόνη λύση ο αγώνας των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το σύστημα της εκμετάλλευσης που το γεννά.».

13/02/2019

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog