..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την συγκυβέρνηση με τον εθνικιστή-ακροδεξιό Καμμένο θέλουν "προοδευτική συμμαχία"


Μέχρι πριν από λίγες μέρες, οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία, όπου «αριστερές» δυνάμεις συγκυβερνούν ή στηρίζουν τους σοσιαλδημοκράτες, παρουσιάζονταν ως πρότυπα για την «προοδευτική συμμαχία» στην Ευρώπη, που αποτελεί τάχα ανάχωμα στο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. 

Στη χώρα μας, σ' αυτήν την πρωτοβουλία πρωταγωνιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που για τέσσερα χρόνια συγκυβερνούσε με τον εθνικιστή - ακροδεξιό Καμμένο. 

Προβλήματα, όμως, αντιμετωπίζει τελευταία το ...«προοδευτικό» στρατόπεδο και στην Ισπανία, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα, που μέχρι πριν από λίγες μέρες κυβερνούσε με τη στήριξη των Podemos, απευθύνει τώρα πρόσκληση συνεργασίας στους «Πολίτες», ένα «φιλελεύθερο» κόμμα, που στις πρόσφατες εκλογές στην Ανδαλουσία συνεργάστηκε με το ακροδεξιό Vox! 



Η πρόσκληση αφορά τη συγκρότηση ενός «πλατιού μετώπου» ενάντια στην ακροδεξιά, όπως έγινε άλλωστε και με τη σύμπραξη σοσιαλιστών - Podemos. 

Να λοιπόν ποιες είναι οι «προοδευτικές συμμαχίες» και τα κόμματα που πρωταγωνιστούν! 

Οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις αστικές πολιτικές δυνάμεις είναι τόσο θολές, που επιτρέπουν στον ακροδεξιό και νεοφιλελεύθερο να βαφτίζεται «προοδευτικός» και τούμπαλιν, ώστε να αξιοποιείται είτε ως φόβητρο είτε ως σύμμαχος στην ανακύκλωση εκλογικών και κυβερνητικών πλειοψηφιών, με στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος του κεφαλαίου. 

Στην Ελλάδα, η παγίδα που στήνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας πρέπει να ξεσκεπαστεί από το λαό.

Μοναδική συνεπής απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των αστικών κομμάτων, αλλά και απέναντι στην ακροδεξιά, είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, η πάλη για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που γεννάει το φασισμό.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog