..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ «Στόχοι μας οι περιοχές όπου θα αναπτυχθούν αμερικανικοί πύραυλοι».....


Από τη χτεσινή ετήσια ομιλία Πούτιν για την κατάσταση του έθνους
Copyright 2019 The Associated

Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη, η Ρωσία θα απαντήσει με «αντίστοιχα και ασύμμετρα μέτρα»

ΜΟΣΧΑ.--

Με προειδοποιήσεις για δραματική επιδείνωση της «διεθνούς ασφάλειας» μετά την κατάργηση της Συνθήκης INF, με ευθείες απειλές και επισημάνσεις για στρατιωτική υπεροχή της Ρωσίας, στη χτεσινή ετήσια ομιλία του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, μπροστά στα δυο κοινοβουλευτικά σώματα της χώρας, αποτυπώθηκε η ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ - Ρωσίας σε ένα ρευστό παγκόσμιο σκηνικό, όπου τα ανταγωνιστικά συμφέροντα προωθούνται με όλο και μεγαλύτερη ένταση.



Αναφερόμενος στην αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF, ο Ρώσος Πρόεδρος επανέλαβε ότι η Ρωσία «θα αναγκαστεί» να λάβει «αντίστοιχα και ασύμμετρα μέτρα», αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς (με δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές) στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι «η Ρωσία δεν σκοπεύει να αναπτύξει πρώτη τους εν λόγω πυραύλους (προς) στην Ευρώπη». 

Αν οι ΗΠΑ έχουν τέτοια σχέδια «θα επιδεινωθεί δραματικά η διεθνής ασφάλεια» και θα δημιουργηθούν «σοβαρές απειλές για τη Ρωσία, αφού σε 10 - 12 λεπτά ένας τέτοιος πύραυλος θα βρίσκεται στη Μόσχα», είπε. Συμπλήρωσε ότι τέτοιου τύπου όπλα θα κατευθύνονταν κατά περιοχών «από τις οποίες θα αντιμετωπίζουμε άμεση απειλή, αλλά και προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τη χρήση αυτών των πυραυλικών συστημάτων».

Εξάλλου, αντέστρεψε τις κατηγορίες για παραβίαση της Συνθήκης, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ την παραβίασαν «αναπτύσσοντας εκτοξευτές Mk-41 στην Ευρώπη (Πολωνία, Ρουμανία), με ικανότητα να χρησιμοποιούν τέτοιους πυραύλους».

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις «ρωσικές δηλώσεις που απειλούν να στοχοποιήσουν συμμάχους μας» εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «TASS» και σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να υπερασπιστεί όλα τα μέλη του απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή.

Παράλληλα, ο Πούτιν «διαφήμισε» τη ρωσική στρατιωτική υπεροχή (προ)καλώντας τις ΗΠΑ «απλά να υπολογίσουν το εύρος και την ταχύτητα των οπλικών μας συστημάτων (...) προτού λάβουν αποφάσεις απειλητικές για μας».

Στο φόντο των ανακατατάξεων στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και της αμφισβήτησης της πρωτοκαθεδρίας των ΗΠΑ, ο Βλ. Πούτιν ισχυρίστηκε ότι ενώ η Ρωσία «δεν επιζητεί τη σύγκρουση με μια παγκόσμια δύναμη όπως οι ΗΠΑ», η αμερικανική κυβέρνηση «συνεχίζει την καταστροφική της πολιτική» λόγω των ραγδαίων παγκόσμιων αλλαγών.

Παραδέχτηκε ότι «πράγματι, έχουν γίνει σοβαρές αλλαγές στον κόσμο από το 1987 (...) πολλές χώρες αναπτύσσουν αυτά τα όπλα (π.χ. Κίνα), ενώ η Ρωσία και οι ΗΠΑ αυτοπεριορίζονται», είπε ο Πούτιν. Να σημειωθεί ότι η Κίνα αρνείται ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις για να συμπεριληφθεί στη Συνθήκη INF.

Ακόμη ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε την ΕΕ και τις ηγετικές χώρες της Ευρώπης να προχωρήσουν στην «αποκατάσταση ομαλών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία», υπογραμμίζοντας τα σημαντικά οφέλη για τους επιχειρηματικούς ομίλους των δυο πλευρών.

Κατά τ' άλλα ο Βλ. Πούτιν κάλεσε τη ρωσική κυβέρνηση να προσαρμόσει όλη τη νομοθεσία στη «νέα τεχνολογική πραγματικότητα», διαμορφώνοντας ελκυστικές συνθήκες για επενδύσεις σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η επεξεργασία μεγάλων δεδομένων, το ίντερνετ των πραγμάτων, η ρομποτική, ενώ δήλωσε ότι για να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση και να ηττηθεί η φτώχεια, απαιτείται ρυθμός ανάπτυξης πάνω από 3% του ΑΕΠ το 2021.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 21022019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog