..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Καλούν τους υμνητές του Χίτλερ σε παρελάσεις


Διάφορα παχιά λόγια ενάντια στο φασισμό ακούστηκαν πάλι από τα κυβερνητικά στελέχη, στις δηλώσεις τους μετά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. 

Από το ίδιο βήμα όμως, έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ και ο χρυσαυγίτης Κασιδιάρης, ο οποίος παρακολούθησε «θεσμικά» την παρέλαση, προσκεκλημένος από τους διοργανωτές. 

Κάλεσαν δηλαδή τους υμνητές του Χίτλερ και των ναζί να τιμήσουν με την παρουσία τους στην παρέλαση τα θύματα και τον αγώνα του λαού ενάντια στο ναζισμό! Εκμεταλλευόμενος αυτό το βήμα, ο Κασιδιάρης επιδόθηκε στα γνωστά ναζιστικά γαβγίσματα, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει «καθυποτάξει στρατιωτικά» την ΠΓΔΜ και άλλα παρόμοια! 

Η κυβέρνηση και τα στελέχη της στην Τοπική Διοίκηση, όπως και τα άλλα κόμματα, που κατά τ' άλλα σκίζουν τα ρούχα τους ενάντια στο φασισμό, έχουν ευθύνη για το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες καλούνται σε επίσημες συγκεντρώσεις και μαζώξεις, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να στέκονται στην ίδια εξέδρα μαζί τους. 

Θυμίζουμε ότι με τις ίδιες «θεσμικές» δικαιολογίες, χρυσαυγίτες βουλευτές συμμετείχαν με την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας σε επίσκεψη στα ακριτικά νησιά, ποζάροντας χαμογελαστοί στο φακό με τους συναδέλφους τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα. 

Είναι ντροπή και ύβρις για την Ελλάδα, που έδωσε τα καλύτερα παιδιά της στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, να αμαυρώνεται η αντιφασιστική αυτή επέτειος από δυο-τρεις χιτλερικούς. (...)

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική. Η ηγεσία της είναι υπόδικη, σε μια δίκη που είναι σε εξέλιξη, με κατηγορίες για φόνους και άλλα κακουργηματικά αδικήματα.

Καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει. Οι δήμοι όλης της χώρας να μην ξαναστείλουν πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή για εορτασμούς ιστορικών επετείων και άλλων εκδηλώσεων

Ο λαός πρέπει να απομονώσει τα φασιστικά - ναζιστικά μορφώματα παντού. Να μην περιμένει απ' αυτούς που τα ξεπλένουν με κάθε ευκαιρία και από πάνω τούς ρίχνουν στάχτη, με παχιά λόγια, χωρίς κανένα αντίκρισμα.


1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog