..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Αξιοποίησαν την ελεύθερη δόμηση για τους φόρους


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και τα κόμματα που συμμετείχαν στις προηγούμενες κυβερνήσεις, εμφανίζονται να καταγγέλλουν την αυθαίρετη δόμηση και να ψηφίζουν όλοι μαζί τις «γιαλαντζί» κυβερνητικές τροπολογίες, που σε καμιά περίπτωση δεν απαντούν στο πρόβλημα. 

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. 

Και το λέμε αυτό όχι μόνο επειδή η αυθαιρεσία προστατεύεται πλήρως από τους νόμους τους, όταν πρόκειται για επιχειρηματικά σχέδια και επενδύσεις, την ώρα που ένα αυθαίρετο χαμόσπιτο ενοχοποιείται για τα πάντα. 

Αλλά και επειδή η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αξιοποίησαν την αυθαίρετη δόμηση ως πηγή εσόδων για το κράτος, εισπράττοντας από τις «τακτοποιήσεις» της περιόδου 2010 - 2017 συνολικά 2,4 δισ. ευρώ, χώρια οι άλλοι φόροι (ΕΝΦΙΑ κ.λπ.). 

Το 2010, πρώτη χρονιά της ρύθμισης για τα αυθαίρετα, εισέπραξαν 845 εκατ. ευρώ, το 2011 567 εκατ. ευρώ, το 2012 567 εκατ. ευρώ, ενώ το 2017 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εισπράχθηκαν 150 εκατ. ευρώ, λόγω της αδυναμίας των λαϊκών νοικοκυριών να πληρώσουν και επειδή η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει νέο νόμο για την «τακτοποίηση» αυθαιρέτων με μείωση των προστίμων. 

Αρα, ας αφήσουν τα ψόφια. 

Στο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης της γης και του αναπτυξιακού σχεδιασμού για το κεφάλαιο, παραδίδουν «και με το νόμο» δάση και αιγιαλό στο κεφάλαιο, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν την αυθαίρετη δόμηση ως εισπρακτικό μηχανισμό και εργαλείο για να κρατάνε σε ομηρία οικογένειες που στην ανάγκη έχτισαν ένα κεραμίδι για να βάλουν το κεφάλι τους...

ΣΧΕΤΙΚΑ






ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 09082018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog