..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Δημήτρης Κουτσούμπας: Κ. Τσίπρα έχετε υπερβεί το συνώνυμο του οπορτουνισμού και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.


Την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης μομφής στην κυβέρνηση και πριν αποχωρήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ο Δ. Κουτσούμπας είπε στην ομιλία του: 

«(Κ. Τσίπρα) είναι γνωστό τοις πάσι, και μέσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ότι έχετε γίνει συνώνυμο του οπορτουνισμού, του πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Αλλά έχετε υπερβεί κι αυτόν τον όρο. 

Αν καταγράψει κανένας τι έχετε πει για διάφορα ζητήματα, τι έχετε πει σε εμένα σε συναντήσεις μας, αλλά και δημόσια, θα φρίξει. Ιδιαίτερα με πόση ευκολία και σχετικό αθώο υφάκι λέτε χοντρά ψέματα. 

Να σας θυμίσω ότι ορκιζόσασταν πως δεν έχει με τίποτα να κάνει η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ως όρος βασικός, ως προϋπόθεση για τη συμφωνία για το όνομα. 

Διαβεβαιώνατε σε όλους τους τόνους ότι η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα είναι άσχετα και ανεξάρτητα από τη συμφωνία και μόνο επιλογή της γειτονικής χώρας... Και μας μοιράζετε μια συμφωνία που (...) στο δεύτερο άρθρο, σας ορίζει ρητά ότι μόλις την υπογράψετε, θα πρέπει ως ελληνική κυβέρνηση εσείς να στείλετε επιστολή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να βάλουν μέσα τη γειτονική χώρα». 

Ακουσε κανείς καμιά απάντηση από τον πρωθυπουργό στην ομιλία του που ακολούθησε το Σάββατο; 

`Η μήπως ειπώθηκε κάτι σχετικό όλες αυτές τις μέρες από τα (λαλίστατα κατά τ' άλλα) στελέχη της κυβέρνησης; 

Ούτε κουβέντα δεν λένε, για να μην ξεστρατίσει η συζήτηση από την κοκορομαχία με τη ΝΔ, επιβεβαιώνοντας λέξη προς λέξη τις καταγγελίες του ΚΚΕ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 20062018

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog