..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις ζημιές από χαλάζι σε καλλιέργειες στον Δήμο Παιονίας της Π.Ε. Κιλκίς


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφιμων

Θέμα:  Ζημιές από χαλάζι σε καλλιέργειες στον Δήμο Παιονίας της Π.Ε. Κιλκίς. 

Οι καλλιεργητές στην περιοχής του Δήμου Παιονίας (Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Βαφειοχώρι) έμειναν απροστάτευτοι για μια ακόμη φορά απέναντι στα στοιχεία της φύσης.

Οι σφοδρές χαλαζοπτώσεις και οι έντονες βροχοπτώσεις προξένησαν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες  στα αγροκτήματα των παραπάνω περιοχών και πιο συγκεκριμένα σε καλλιέργειες Σιτηρών, Βαμβακιού, Καλαμποκιού, Αρακά & Μηδικής. 

Έρχονται οι ζημιές αυτές για τους μικρομεσαίους καλλιεργητές των χωριών της περιοχής, να προστεθούν στις μεγάλες μειώσεις του αγροτικού τους εισοδήματος τα τελευταία χρόνια από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές από μεριάς ΕΕ και ελληνικών κυβερνήσεων, που στοχεύουν στη δημιουργία μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων ξεκληρίζοντας χιλιάδες μικρά αγροτικά νοικοκυριά. 

Αντιμετωπίζουν και οι αγρότες της περιοχής, όπως και οι μικρομεσαίοι συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα, μια σειρά από μέτρα σε βάρος τους (φοροληστεία στα πενιχρά εισοδήματά τους σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, υπέρογκα ασφάλιστρα για τους ίδιους, αυξημένο κόστος παραγωγής, εξευτελιστικές τιμές παραγωγού για όλα τα προϊόντα τους, “κόκκινα δάνεια” ,κλπ.)

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για τις συνολικές ζημιές από τις χαλαζοπτώσεις σε Πολύκαστρο, Αξιούπολη & Βαφειοχώρι του Δήμου Παιονίας στην Π.Ε. Κιλκίς με έγκαιρη πρόσληψη του απαραίτητου γεωτεχνικού προσωπικού.

Να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν.

Οι αποζημιώσεις να είναι ακατάσχετες για τους πληγέντες παραγωγούς.

Οι Βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog