..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Δ. Τζανακόπουλος: Ο Ερντογάν θέλει ειρηνική επίλυση όλων των διμερών διαφορών!!!!!!!


«Από την Κύπρο στο Αιγαίο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Θράκη και παντού, θα υλοποιήσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για τα συμφέροντα της χώρας μας», δήλωσε χτες, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, ενόψει των εκλογών στην Τουρκία, σε άλλη μια υπόμνηση των πάγιων διεκδικήσεων και επιδιώξεων της αστικής τάξης της Τουρκίας σε όλη την περιοχή, αλλά και της πρόθεσής του να υπερασπιστεί τους στόχους αυτούς.

Την ίδια ώρα, σταθερά στη γραμμή του εφησυχασμού και της απόκρυψης των αιτιών της τουρκικής επιθετικότητας, όσο βέβαια και σε επιχείρηση απόκρυψης των τεράστιων ευθυνών της για την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, κινείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο να λέει χτες (ρ/σ «Alpha») ότι «σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις που γίνονται από κάποιους Τούρκους αξιωματούχους ή μεσαία στελέχη, εν πάση περιπτώσει, της κυβέρνησης Ερντογάν, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δείχνουν περισσότερο μια νευρικότητα και δεν εκφράζουν, κατά τη γνώμη μου, μια συγκροτημένη στρατηγική. Εγώ αυτό το οποίο θέλω να κρατήσω είναι τη δήλωση Ερντογάν για την ανάγκη ειρηνικής επίλυσης όλων των διμερών διαφορών, αλλά και των διαφορών μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας».

Εκτίμησε μάλιστα ότι «μια αλλαγή πλεύσης σε σχέση με την τακτική που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες, τουλάχιστον, είναι πιθανόν να έρθει μετά τις τουρκικές εκλογές».

Για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς δήλωσε πως είναι ζήτημα με το οποίο ασχολείται η τουρκική δικαιοσύνη, συνεπώς δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής, και πως ο Τούρκος Πρόεδρος «μπορεί να το κάνει και για λόγους της εσωτερικής πολιτικής σύγκρουσης που υπάρχει στην Τουρκία, μπορεί να το κάνει λόγω εκλογών (...) εφόσον η Τουρκία είναι ένα κράτος Δικαίου, πρέπει να αφεθεί η τουρκική Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει την έρευνά της, να εκδώσει την ετυμηγορία της και από εκεί και πέρα να διευθετηθεί το ζήτημα».

Ο κ. Τζανακόπουλος ή μας δουλεύει ή θέλει να μας τρελάνει.

Ο κ Τζανακόπουλος εσκεμμένα αγνοεί ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι είναι έτοιμος να ανταλλάξει τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον πρώην ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια και στον οποίο η Άγκυρα επιρρίπτει την ευθύνη του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, με ένα Αμερικανό πάστορα που κρατείται σε τουρκικές φυλακές.

«Εκείνοι (οι Αμερικάνοι) μας λένε: «Παραδώστε μας τον πάστορα». Όμως κι εσείς επίσης, κι εσείς έχετε έναν κληρικό (τον Γκιουλέν). Παραδώστε τον μας και εμείς θα δικάσουμε (τον πάστορα) και θα σας τον παραδώσουμε» δήλωσε ο Ερντογάν σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα.

Ο πάστορας στον οποίο αναφέρεται ο Ερντογάν είναι ο Άντριου Μπράνσον. Παραμένει φυλακισμένος στην Τουρκία από τον Οκτώβριο του 2016 καθώς κατηγορείται για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Γκιουλέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog