..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS» «Ναι» σε προανακριτική από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Τηρήσαμε το νόμο λένε οι εισαγγελείς Διαφθοράς

 

«Ναι» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση «Novartis», ενώ ήδη  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοίνωσε πως αυτή θα είναι η πρόταση της κυβέρνησης.

Η ΝΔ «εννοείται ότι λέει “ναι” και στην προανακριτική επιτροπή, ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της», δήλωσε η εκπρόσωπο τους κόμματος Μαρία Σπυράκη. Ωστόσο, έθεσε ζήτημα «οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες», υποστηρίζοντας ότι «το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντεισαγγελέα Διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας».

Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως «η πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής θα είναι για μας μια μεγάλη ευκαιρία για να αποκαλυφθεί πλήρως η πολιτική σκευωρία τύπου 1989 την οποία επιχειρούν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Με αυτόν τον στόχο θα την ψηφίσουμε». Το Ποτάμι αναφέρει ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι να έρθουν και να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες».

Δήλωση των εισαγγελέων Διαφθοράς

Όλα έγινε με βάση το νόμο αναφέρουν σε κοινή δήλωση η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Αναφέρουν πως «ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση "Novartis". Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση».

902.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog