..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Η "ΑΥΓΗ " και οι............ μπαγαποντιές της!!!!!


«Υπενθυμίζω ότι πρώτος ο ΣΥΝ από όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας εισηγήθηκε, αντί των άκαμπτων "τριών όρων", τη λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, καταγγέλλοντας τόσο τη ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ για την απόρριψη, το 1992, του "πακέτου Πινέιρο"». 

Κάπως έτσι παρουσιάζει τα γεγονότα σε άρθρο της η «Αυγή», προσπαθώντας να φέρει την Ιστορία στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. Κάνει πως δεν θυμάται η εφημερίδα, και ο αρθρογράφος της, ότι στις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, που το 1992 χάραξαν την «εθνική γραμμή» στο ονοματολογικό, η υπογραφή του Συνασπισμού φιγουράρει δίπλα σε εκείνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα «κοινά ανακοινωθέντα» της Προεδρίας, όπου γραφόταν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα Σκόπια με όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». 

Κάνει πως ξεχνάει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ότι μόνο το ΚΚΕ πήγε κόντρα στο ρεύμα, κρίνοντας από τη σκοπιά των πραγματικών λαϊκών συμφερόντων, ενώ ο ΣΥΝ ανέλαβε τη συκοφάντησή του, με το μνημειώδες «πλην Λακεδαιμονίων» του Κύρκου, όταν το κόμμα του συμμετείχε στα συλλαλητήρια του εθνικιστικού παροξυσμού στη Θεσσαλονίκη. 

Ας αφήσει λοιπόν τις μπαγαποντιές η «Αυγή» και την προσπάθεια να αλλοιώσει την Ιστορία. 

Αλλωστε, ο τότε ΣΥΝ σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, αφού κριτήριο και τότε και τώρα για τις θέσεις όλων των κομμάτων, πλην ΚΚΕ, ήταν η αποτελεσματικότερη υπηρέτηση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης, μέσα στις δοσμένες κάθε φορά συνθήκες και την ιστορική συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog