..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΚΚΕ: Προβλήματα λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής του «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ» Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης.


 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας 

Θέμα: Προβλήματα λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής του «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ» Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης.

Χρονίζουν και οξύνονται τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το "ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ" Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, τα οποία οφείλονται στην πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των Νοσοκομείων της χώρας. Πολιτική που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζεται και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τραγικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αλλά προς όφελος των κερδών των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας. 
Όπως έχουμε σημειώσει και σε παλαιότερη ερώτησή μας (8362/31.08.2017), η οποία παραμένει αναπάντητη από το αρμόδιο Υπουργείο, το Νοσοκομείο καλείται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων της Π.Ε. Κοζάνης και όχι μόνο αυτών. Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο ότι το σύνολο των εξετασθέντων στα εξωτερικά ιατρεία (σε εφημερία 10.056 και σε ΤΕΙ 13.558) το πρώτο τρίμηνο του 2017, ήταν 23.614.
Παρόλα αυτά όμως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο στη λειτουργία του ολοένα και μεγαλώνουν. Ιδιαίτερα οξυμμένο εμφανίζεται το ζήτημα της λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής στην οποία παρόλο που προβλέπονται πέντε (5) οργανικές θέσεις καρδιολόγων γιατρών και τέσσερεις (4) επικουρικών γιατρών, σήμερα υπηρετούν μόλις δύο (2) μόνιμοι καρδιολόγοι γιατροί και δύο (2) επικουρικοί, των οποίων μάλιστα οι συμβάσεις λήγουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2018. Επιπλέον ο ένας εκ των δύο επικουρικών βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας καθώς εργάζεται πάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση, αφού οι ανανεώσεις των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών δεν θεωρούνται σύννομές από τους Επίτροπους που θα τις υπέγραφαν.  
Εκτός από τα παραπάνω οι καρδιολόγοι της κλινικής δεν έχουν λάβει τις κανονικές τους άδειες, ούτε όμως και τα προβλεπόμενα ρεπό για το 2017. Καθημερινά υπερβάλουν εαυτόν, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους αλλά και για τους ασθενείς που προσέρχονται στο Νοσοκομείο. 
Ελλείψεις όμως εντοπίζονται και σε νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής. Από τις δεκαέξι (16) οργανικές θέσεις που προβλέπονται από τον ήδη ελλιπή οργανισμό του Νοσοκομείου, υπηρετούν σήμερα δεκατρείς (13), εκ των οποίων ο ένας νοσηλευτής αποχωρεί το Φεβρουάριο εξαιτίας της λήξης της εννεάμηνης σύμβασής του ενώ άλλοι δύο βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια και ανατροφής παιδιού, αντίστοιχα. 
Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που οι ανάγκες του λαού για δημόσιες, δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και πρόληψης ολοένα και αυξάνονται. Αντίθετα οι κάτοικοι και αυτής της περιοχής στερούνται γιατρών, εργαστηριακών εξετάσεων, γενικότερα υπηρεσιών υγείας, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο βιώνουν εξαντλητικές καταστάσεις και ωράρια. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής στο ΓΝ Κοζάνης;

Να καλυφθούν άμεσα τα κενά του «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ» ΓΝ Κοζάνης σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών; 

Να εξασφαλιστεί η γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για τη συνέχιση της λειτουργίας και αναβάθμισης των κλινικών και των Μονάδων του καθώς και για την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή;

Να πληρωθούν οι υπερωρίες, νυκτερινά και εξαιρέσιμα των εργαζομένων του Δεκεμβρίου του 2011, οι οφειλόμενες επιπλέον εφημερίες του 2016 και εφημερίες- υπερωρίες 2017; 

Οι βουλευτές 

Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής


Κοινοβουλευτικό Τμήμα KKE-Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας μέσω gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog