..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ. Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης μπροστά στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη


Σε μαζική συμμετοχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, με αιχμή την απεργία στις 14 Δεκέμβρη, προκειμένου να δοθεί μαχητική, αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού, καλεί το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

Σε αυτά τα πλαίσια:

Την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη: Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στον ΟΑΕΔ, στηρίζοντας την απόφαση του Σωματείου Διαλογής Ψύξης Νάουσας για την ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη: Απεργιακή συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Νάουσας.

Την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη: Στηρίζουμε την απόφαση των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ για μαζική κάθοδο με λεωφορεία στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Το ΕΚ Νάουσας στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης" δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και τις ανάγκες των οικογενειών μας, απέναντι στη διαρκή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανέχεια, τα χαμηλά μεροκάματα - συντάξεις και την ανεργία. Δεν ξεγελιόμαστε από τη διανομή του "κοινωνικού μερίσματος". Αφού μας στράγγιξαν, τώρα μοιράζουν ψίχουλα. Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα! Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της απεργίας στα χέρια μας. Κανένας εργάτης στη δουλειά, υπάλληλος σε γραφείο, αγρότης στο χωράφι, μαθητής στα θρανία. Να κλείσουν τα μαγαζιά την ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης!

Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog