..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΚΚΕ: Σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Σαμοθράκης.


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Σαμοθράκης.

Από 19 Νοέμβρη 2017 έως και τις 6 Γενάρη 2018 η σύνδεση μεταξύ Σαμοθράκης και ηπειρωτικής χώρας θα γίνεται μόνο με ταχύπλοα σκάφη, αφήνοντας ουσιαστικά το νησί χωρίς προμήθειες σε τρόφιμα, φάρμακα κι’ άλλα αγαθά, ενώ οι επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού θα είναι σημαντικές.

Αιτία είναι το γεγονός ότι το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ, της SAOS FERRIES, που πραγματοποιεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη θα ακινητοποιηθεί για 2 μήνες, για γενική επισκευή στο πλοίο, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, για δώδεκα χρόνια δεν επερχόταν σε προγραμματισμένη ετήσια ακινησία για εργασίες συντήρησης και επισκευών αλλά σε εμβαλωματικές επεμβάσεις ώστε να μην χαθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

Το νέο πλήγμα που δέχεται το πολύπαθο νησί της Σαμοθράκης δεν προέρχεται από μια φυσική καταστροφή λόγω έλλειψης των αναγκαίων υποδομών και μέτρων προστασίας, όπως συνέβη με την πρόσφατη έντονη νεροποντή, αλλά από το γεγονός ότι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα χέρια των εφοπλιστών γίνονται με άξονα το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για ασφαλείς, σύγχρονες και φτηνές συγκοινωνίες.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεσμευμένη - στην ίδια ρότα των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων- με τα εφοπλιστικά συμφέροντα, χρηματοδοτεί τη ακτοπλοϊκές εταιρείες με κρατικές επιδοτήσεις από τη φοροληστεία του λαού, αφήνει τα νησιά, όπως η Σαμοθράκη, χωρίς πλοία, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα τόσο στη μετακίνηση των επιβατών όσο και στον εφοδιασμό του νησιού με τα αναγκαία προϊόντα.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:

Την απρόσκοπτη, επικοινωνία της Σαμοθράκης με την ηπειρωτική Ελλάδα και δια-νησιωτική σύνδεση, με σύγχρονα, ασφαλή πλοία, με δρομολόγια που θα εξυπηρετούν, για όλη τη διάρκεια του χρόνου, συνολικά τόσο την τουριστική κίνηση, όσο και τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
Την μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων.


Οι βουλευτές 
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog