..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Εδώ Πολυτεχνείο. Εδώ οι..... προβοκάτορες!!!!!!!!!!!!


Μια πρωτοφανής προβοκατόρικη ενέργεια βρίσκεται σε εξέλιξη στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, όπου σήμερα θα ξεκινούσαν οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού για την αντι-ιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 73′.

Πενήντα άτομα, χωρίς να ανήκουν σε καμία συλλογικότητα, βάφτισαν τους εαυτούς τους “κατάληψη Πολυτεχνείου” και προχώρησαν τα ξημερώματα στην κατάληψη του χώρου, αποκλείοντας την είσοδο στο ΣΦΕΑ, τους φοιτητικούς συλλόγους, την οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων και τον απλό κόσμο, που προσέρχεται για να αφήσει κάποιο λουλούδι στο μνημείο του ΕΜΠ. Αυτή τη στιγμή δέκα κρανιοφόροι και κουκουλοφόροι βρίσκονται μπροστά από την πύλη του Πολυτεχνείου, κι αυτή είναι η… “μαζική κατάληψη” που εμποδίζει ετσιθελικά την είσοδο στους συλλόγους, τις οργανώσεις και τους απλούς πολίτες, όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία της Κατιούσα.

Οι “αναρχικοί καταληψίες” ανέβασαν στο Indymedia μια ανακοίνωση-περιβόλι, όπου μετά από μερικές γενικόλογες καταγγελίες της εξουσίας και του συστήματος, περνάνε στο ψητό που τους ενδιαφέρει και τις ευθείες επιθέσεις κατά της Αριστεράς γενικά και του ΚΚΕ, απέναντι στο οποίο χύνουν όλη τους τη χολή (ότι τάχα καπηλεύεται την εξέγερση και καταστέλλει τις εξεγέρσεις, ενώ δεν ξεχνάνε και την… πτωματοφαγία για τους αντάρτες του ΕΛΑΣ).

Πέρα από την αντικομμουνιστική φρασεολογία, που μυρίζει κονσερβοκούτι και ασφαλιταριό από μακριά, το πιο εντυπωσιακό είναι πως η ανακοίνωση αφιερώνει τρεις ολόκληρες παραγράφους στους κομμουνιστές -που προφανώς ευθύνονται για όλα- βγάζοντας σχεδόν λάδι την κυβέρνηση Σύριζα, με μια ξώφαλτση αναφορά στον επίλογο.

Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο πως η προβοκατόρικη αυτή ενέργεια έρχεται σε μια άκρως βολική στιγμή για την κυβέρνηση και τις δυνάμεις του Σύριζα, που δεν είχαν καν σκοπό να πατήσουν στο Πολυτεχνείο και τους έρχεται κουτί μια πιθανή ματαίωση των φετινών εκδηλώσεων. Οι προβοκάτορες που βαφτίζονται “καταληψίες” λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, αν όχι κατά παραγγελία.

Συνηθίζουμε να λέμε πως τέτοιες περιπτώσεις οφείλει να τις αντιμετωπίζει και να τις τσακίζει το μαζικό κίνημα -και είναι σωστό. Το “καλύτερο” απ’ όλα είναι ότι οι προβοκάτορες έχουν υπολογίσει ακριβώς αυτό το ενδεχόμενο, αν δεν το επιδιώκουν κιόλας, για να αναβιώσουν τις δημοφιλείς αφηγήσεις περί Χημείου, κοκ.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε σε πρώτη ευκαιρία.

πηγή κατιουσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog