..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Αλέξης Τσίπρας: Είμαστε στο νερό και ....κολυμπάμε!!!!


«Είμαστε ακόμη στο νερό και κολυμπάμε, αλλά το κεφάλι μας είναι έξω. Παίρνουμε ανάσες και βλέπουμε καθαρά τη στεριά. Είναι κοντά μας». 

Αυτά είπε προχτές στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, σε μια από εκείνες τις ατάκες που λέγονται για να «παίξουν» στην τηλεόραση και στα άλλα Μέσα. 
Την ίδια ώρα, όμως, ο λαός πνίγεται κυριολεκτικά σ' έναν ωκεανό από αντιλαϊκούς νόμους και μέτρα, περιτριγυρισμένος από κάθε λογής «καρχαρίες», ενώ το προσφιλές σύνθημα της κυβέρνησης είναι «τα κεφάλια μέσα», για να μην ταραχτούν τα «ήρεμα νερά» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να ανακάμψει η κερδοφορία του. 

Επομένως, δεν είναι ο λαός αυτός που «βλέπει καθαρά τη στεριά», όπως λέει ο πρωθυπουργός, αλλά οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. 
Σε αυτούς επιδεικνύει η κυβέρνηση την ...κολυμβητική της δεινότητα.

Λίγες ώρες αργότερα σε μια άλλη  φιέστα παροχής διαβεβαιώσεων προς το κεφάλαιο, ότι θα πράξει τα δέοντα για τη διασφάλιση της κερδοφορίας του, έστησε χτες βράδυ η κυβέρνηση στο Ηράκλειο, με τον Αλ. Τσίπρα, μιλώντας στο 3ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας, να πλασάρει το γνωστό παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης», ώστε με τέτοιες απάτες να στοιχίσει το λαό στα προτάγματα των επιχειρηματικών ομίλων.

Μιλώντας μπροστά σε ένα πλήθος επιχειρηματιών, βάλθηκε ευθύς εξαρχής στην ομιλία του να μοιραστεί μαζί τους το «όραμά» του για μετασχηματισμό της Κρήτης σε μια Περιφέρεια που θα πρωταγωνιστεί στην πορεία για την ανάκαμψη της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, ζητώντας τους να συμβάλουν κι αυτοί στο σχεδιασμό και την ιεράρχηση των κυβερνητικών «προτεραιοτήτων», και βαφτίζοντας όλο το πακέτο «συμμετοχή της κοινωνίας» στο σχεδιασμό της «επόμενης μέρας»...

Επιβεβαιώνοντας το τι έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από την ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου, και καλλιεργώντας την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των απαιτήσεών τους, τους κάλεσε κι εκείνους να βάλουν πλάτη, διευκρινίζοντας πως «στόχος είναι η αποκατάσταση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου για τους εργαζόμενους και η εξασφάλιση της προσφοράς ικανοποιητικών κοινωνικών υπηρεσιών», κάποια «βασικά» ψίχουλα δηλαδή που θα περισσεύουν από το φαγοπότι των καπιταλιστών, που στήνεται πάνω στην ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και τα ατελείωτα αντεργατικά μέτρα που υλοποιεί και επεκτείνει η κυβέρνησή του. 

Κι όμως. Ο πρωθυπουργός κυνικά ομολόγησε ότι «αυτό περιγράφει τον όρο "δίκαιη ανάπτυξη"», ενώ δεν παρέλειψε να ισχυριστεί ότι αυτή είναι η υποτιθέμενη διαχωριστική γραμμή με τον «πρωτόγονο νεοφιλελευθερισμό τύπου ζούγκλας» της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog