..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ν. Σαντορινιός: Αναζητήστε αποζημιώσεις από την ασφαλιστική του ...πλοίου!!!!


«Αλλοπρόσαλλες» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι τοποθετήσεις πολλών στελεχών της κυβέρνησης για το ναυάγιο και τη ρύπανση του Σαρωνικού, αν δεν αποσκοπούσαν συνειδητά στον αποπροσανατολισμό του λαού και στην απόκρυψη της συνενοχής κυβέρνησης - κεφαλαίου. 

Και τι δεν ακούσαμε! 

«Σε 20 μέρες θα είναι πιο καθαρά από πριν», λέει ο ένας, η εξάπλωση της ρύπανσης «οφείλεται στα ρεύματα και τη χαμηλή θερμοκρασία της θάλασσας», λέει ο άλλος... 

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους λουόμενους» λέει ο Π. Κουρουμπλής.

«Φταίνε οι νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων» μουρμουρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι... 

«Φταίει η κοινωνία που ανέχεται την ανάπτυξη με καύσιμο το πετρέλαιο (!)», αποφαίνεται ένας άλλος, «οικολόγος».


Στα «μαργαριτάρια» που κυκλοφορεί η κυβέρνηση, ήρθε να προστεθεί και το κάλεσμα του υφυπουργού Ναυτιλίας, Ν. Σαντορινιού, στους αλιείς και τους άλλους επαγγελματίες που πλήττονται από την καταστροφή, να αναζητήσουν αποζημιώσεις από την ασφαλιστική του πλοίου! 

Είπε χαρακτηριστικά: 
«Να είμαστε και λίγο χρηστικοί. Θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να ξεκινήσουν διαδικασία αναζήτησης αποζημιώσεων από την ασφαλιστική εταιρεία». 
Και πρόσθεσε ότι αυτό το κόστος «μπορεί να καλυφθεί» από ένα διεθνές ταμείο του ΟΗΕ... 

Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να πάρει την ευθύνη και να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης (πάγωμα ΕΝΦΙΑ, δανείων κ.λπ.), οικονομική βοήθεια και ό,τι άλλο χρειάζεται, συγκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες του περιβαλλοντικού εγκλήματος, «βγάζει λάδι» την πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου, και ειδικά των εφοπλιστών, και τελικά σπρώχνει τους πληγέντες σε δικηγορικά γραφεία και να διεκδικήσουν λεφτά από ασφαλιστικές και ...διεθνή ταμεία! 

Δεν φτάνει δηλαδή που πνίγηκαν στο μαζούτ, τώρα πάει να τους αποτελειώσει η κυβέρνηση με την κοροϊδία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog