..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Το αληθινό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα!!!!{ Video}


Υλοποίηση του τρίτου μνημονίου, στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων και κατανόηση με ολίγη προσμονή για το λαό είναι ο οδικός χάρτης για την ανάπτυξη που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι κοντά σε ένα ακόμα «success story» αυτή τη φορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διότι όπως είπε «ο κύκλος της καταστροφής κλείνει», πως «υπάρχει φως στο βάθος και είναι πια ορατό» και ότι «η εικόνα της Ελλάδας αλλάζει» συνεπώς στο όνομα της διατήρησης αυτών των ενδείξεων «οφείλουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα τουλάχιστον σε ορίζοντα πενταετίας».
Βήμα - βήμα η στήριξη της επιχειρηματικότητας

«Το πρώτο βήμα της αμέσως επόμενης περιόδου, είναι να κλείσει σύντομα και με θετικό πρόσημο η δεύτερη αξιολόγηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός καθιστώντας σαφές πως είναι προ των πυλών τα αντεργατικά μέτρα που σχετίζονται με τη μεγέθυνση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και εφαρμόζονται στο σύνολο των χωρών της ΕΕ. Ανέφερε πως «το δεύτερο βήμα, είναι να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και οι τρόποι ελάφρυνσης του χρέους» έτσι ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, ενώ «το τρίτο βήμα είναι να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της ΕΚΤ», δηλαδή να ενισχυθεί η ρευστότητα για επενδύσεις. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «το τέταρτο βήμα είναι να καταφέρει η ελληνική οικονομία να καταγράψει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που όλοι προβλέπουν για το 2017» και θα στηρίζεται στη συντριβή λαϊκών εισοδημάτων και εργατικών δικαιωμάτων, ενώ «το πέμπτο και τελευταίο βήμα, είναι ταυτόχρονα και το άλμα σε μια βιώσιμη και διαρκή ανάπτυξη».
Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός πλάσαρε το σύνθημα περί «δίκαιης ανάπτυξης» λέγοντας «να μετατρέψουμε δηλαδή την ανάκαμψη σε "δίκαιη ανάπτυξη". Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα αυτής της κυβέρνησης» αλλά όπως εξήγησε «βασική προϋπόθεση της "δίκαιης ανάπτυξης" είναι η μετάβαση σε μια εξωστρεφή οικονομία» που πρακτικά σημαίνει κίνητρα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις με χαμηλότερη φορολογία και φτηνότερη εργασία!

Κατανόηση με φοροεπιδρομή για το λαό
Για το λαό ο πρωθυπουργός έδειξε την κατανόησή του για το γεγονός ότι έχει γονατίσει από την εντεινόμενη φοροεπιδρομή λέγοντας «κατανοώ απολύτως ότι η φοροδοτική ικανότητα των χαμηλότερων στρωμάτων έχει εξαντληθεί» αλλά πέραν τούτου ουδέν! Μόνο καλλιέργεια κλίματος αναμονής και προσμονής ψίχουλων στις μέρες της υψηλής κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

«Έχουμε ένα ρεαλιστικό οδικό χάρτη για την ανάκαμψη της οικονομίας και την απομείωση των βαρών» είπε ο πρωθυπουργός και αφού ο λαός ματώνει από τους φόρους «τα μέχρι σήμερα στοιχεία δείχνουν ότι τα έσοδα υπερβαίνουν τους στόχους. Μπαίνει έτσι τέλος σε κάθε συζήτηση για τυχόν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα». Όμως ήδη η κυβέρνηση αρχίζει να ενεργοποιεί τον «κόφτη» δαπανών από μονή της διότι -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό- «γραμμή - γραμμή, κωδικό - κωδικό εξετάζουμε τις δαπάνες του προϋπολογισμού για περαιτέρω εξοικονόμηση και ανακατανομή δαπανών, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο της βέλτιστης αποτελεσματικότητας και να εκμηδενίσουμε τις πιθανότητες νέων φορολογικών επιβαρύνσεων».

Ανέφερε πως «στόχος μας παραμένει να αποκλιμακώσουμε το ύψος του πλεονάσματος για το 2019 στο 2,5% και το 2020 στο 2%» και ότι «θα έχουμε σε δυο χρόνια τον κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο, ώστε να μειώσουμε αισθητά τα φορολογικά βάρη. Πρώτον: Τους έμμεσους φόρους που επιβαρύνουν αδιακρίτως πλούσιους και φτωχούς, έχοντες και μη έχοντες. Και δεύτερον: Να μειώσουμε τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας ώστε να κατανεμηθούν πιο δίκαια τα βάρη». Για τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε ότι στόχος δεν είναι να καταργηθεί αλλά «να αντικατασταθεί, δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ, από έναν δικαιότερο φόρο».

Ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι στρωμένος πάνω σε πλήθος ευεργετημάτων προς τις επιχειρήσεις. Ο Αλεξης Τσίπρας ανέφερε πως «θέλουμε λοιπόν σύγχρονα συνεταιριστικά σχήματα και ενισχύουμε τις συνέργειες των επιχειρήσεων» για να υπάρχει οικονομία όπου θα κυριαρχούν οι μεγάλες κλίμακες. Επιπλέον, είπε ότι «θέλουμε ένα κράτος ρυθμιστικό και όχι γραφειοκρατικό. Ένα κράτος που θα στηρίζει τον πολίτη και την επιχειρηματικότητα και θα διασφαλίζει τους όρους του ανταγωνισμού», πως «συγκεντρώνουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προωθούμε τη δημιουργία ενός Αναπτυξιακού Ταμείου για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, την ενίσχυση του δανεισμού προς τις ΜμΕ και τη συμμετοχή στην ανάληψη επιχειρηματικού κινδύνου». Για την παροχή ζεστού χρήματος «αξιοποιούμε το πακέτο Γιούνκερ και αυξάνουμε τις δημόσιες επενδύσεις» και «επιπλέον, για τις μεγάλες ξένες και εγχώριες επενδύσεις, άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, παρέχεται 12ετές σταθερό φορολογικό περιβάλλον».

Φυσικά ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι υπάρχουν και ψίχουλα για όσους είναι μεταξύ άγριας φτώχειας και εξαθλίωσης, ενώ επανέλαβε ότι από τις τηλεοπτικές άδειες «τα 246 εκατομμύρια που μπαίνουν στα κρατικά ταμεία είναι ένα επιπλέον έσοδο για τη χρηματοδότηση των αναγκών του κοινωνικού κράτους».

Ανακοίνωσε επίσης ότι «οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στον ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31.12.2016, παγώνουν, χωρίς βεβαίως να διαγραφούν, ώστε να μπορεί κανείς να είναι ασφαλιστικά ενήμερος εάν είναι συνεπής στις τρέχουσες οφειλές του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog