..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Τσακαλώτος: Εφαρμόζουμε το μνημόνιο, κόβουμε μισθούς και συντάξεις με .....ευαισθησία!!!!!!!


Εμμέσως πλην σαφώς, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο «Euronews», επιβεβαίωσε ότι έρχονται νέες μειώσεις μισθών, χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων και ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο είναι η διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων.

Όταν ρωτήθηκε «είστε με τους διαδηλωτές ή με τη γαλλική κυβέρνηση, που πρόσφατα έχει γίνει πολύ καλή φίλη της κυβέρνησης σας;» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε σαφή θέση, λέγοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας είναι ένα θέμα που όλες οι χώρες πρέπει να αντιμετωπίσουν» και για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις πρόσθεσε πως «δεν έχω πειστεί ότι η Ευρώπη δεν τα πάει καλά εξαιτίας της έλλειψης ευελιξίας στην αγορά εργασίας». Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις, είπε ότι «οι θεσμοί μάς ζητούν να κάνουμε τις απολύσεις πιο εύκολες», προσθέτοντας «όπως γνωρίζετε είμαι καθηγητής Οικονομικών και τα στοιχεία δεν υποστηρίζουν αυτή την άποψη», αλλά αποφεύγοντας ως υπουργός να δεσμευθεί.

Ισχυρίστηκε ότι η διαφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από τις προηγούμενες είναι ότι εφαρμόζει το μνημόνιό της με ...ευαισθησία. «Οι πολίτες μάς ψήφισαν γιατί ξέρουν ότι θα εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία», είπε και προκλητικά πρόσθεσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «έκανε πράξη αυτό το σκεπτικό στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και του φορολογικού συστήματος»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog