..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Προπαγανδιστής των κυβερνήσεων «εθνικής ενότητας»


Τη σύσταση κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» διαφημίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο σχήμα μπορεί να διασφαλίσει τα βασικά προτάγματα του εγχώριου κεφαλαίου.

«Πιστεύω ότι μια ισχυρή κυβέρνηση "εθνικής ενότητας" μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα και να ζητήσει καλύτερες συνθήκες για το χρέος. Πρέπει να έχει δύναμη στο εξωτερικό και στο εσωτερικό για να ετοιμάσει τολμηρές μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσει η χώρα», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Star».

Η Φ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας είναι να λάβει μέρος και η ΝΔ.

Παράλληλα, προσπάθησε να «οριοθετήσει» από τον ΣΥΡΙΖΑ το εγχείρημα της ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δεν έχουν καμία σχέση με την κεντροαριστερά», είπε επικρίνοντας τον Γ. Παπανδρέου που υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το διάλογο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε την ενόχλησή της για το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία, το οποίο επισφραγίστηκε με τη συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα στην πρόσφατη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Παρίσι. «Ακούω πολύ καλά λόγια από τον κ. Σόιμπλε και την κ. Μέρκελ για τον κ. Τσίπρα. Περιμένω να τον καλέσουν και στις συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog