..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Τράπεζα Πειραιώς: Στοχοθεσία + Εθελούσια = Στοχοθεσία τους είναι η εθελούσια!!!



Η νέα στοχοθεσία σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά προϊόντα έχει τριπλασιαστεί.

Η νέα στοχοθεσία συνοδεύεται από νέο γύρο πίεσης προς τους συναδέλφους του δικτύου, με συναντήσεις με τους περιφερειακούς, εξαγγελίες για εβδομαδιαία και 15/μερα meeting , φυσικά με ατομική στοχοθεσία, λίστες ανά βδομάδα, με πόσους μίλησες και γιατί, πόσα ραντεβού έκλεισες για την ερχόμενη εβδομάδα και, εν κατακλείδι, να ζητά η τράπεζα από κάθε κατάστημα, εκτός των άλλων, ένα μεγάλο προϊόν την ημέρα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, με πελάτες άνεργους, απλήρωτους ή κακοπληρωμένους, χρεωμένους μέχρι τον λαιμό, η στοχοθεσία αυτή ωθεί στην εκμετάλλευση του τελευταίου ευρώ από την άδεια τσέπη του κάθε εργαζόμενου, μικροεπαγγελματία, συνταξιούχου κλπ.

Η αντιμετώπισή της από τους περιφερειακούς με καθημερνό καταιγισμό mail, δίνει την εντύπωση ότι άλλη τραπεζική εργασία δεν υπάρχει γι αυτούς στο κατάστημα, πέρα από τα ασφαλιστήρια. Γι αυτούς ο καθημερινός κόπος για να βγει η δουλειά είναι ανύπαρκτος, αν δεν συνοδεύεται από μια μεγάλη παραγωγή ασφαλιστηρίων.

Η Τράπεζα γνωρίζει πολύ καλά ότι η στοχοθεσία της  αυτή είναι ανέφικτη. Θέλει όμως τον υπάλληλο κάτω από συνεχή πίεση και αβεβαιότητα.

Με τις συγχωνεύσεις καταστημάτων έχουν μείνει και πάλι (το έχουμε ξαναδεί το έργο!) συνάδελφοι χωρίς θέση ή σε εκκρεμότητα μεταξύ καταστήματος και κάποιας διεύθυνσης, άγνωστο ακόμα ποιας. Προβλέπεται, ως συνήθως, να βγει πρώτα η εθελούσια, μπας και αποφασίσουν να φύγουν κάποιοι (οικειοθελώς? ή και με κάποιο ...σπρώξιμο!), επηρεαζόμενοι από το κλίμα της συνεχιζόμενης πίεσης και της απαξίωσής τους, και μετά να δει το Ανθρώπινο Δυναμικό ποιον θα βάλει πού. Η υπερβολική πίεση για την επίτευξη της στοχοθεσίας, που δίνει ρέστα πριν από κάθε εθελούσια, αλλά και οι μετακινήσεις «σε αναμονή επ’ αόριστο» είναι ένα παιχνίδι γνωστό πια σε όλους μας.

Τελική και μοναδική στοχοθεσία αυτή τη στιγμή, για την Τράπεζα, είναι η εθελούσια.Με όποια μορφή και να βγει, ισοδυναμεί με απόλυση.  Δεν πρέπει να τους κάνουμε την χάρη. Αυτή είναι η δική μας στοχοθεσία!

ΕΣΑΚ-ΑΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog