..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Πολύ μεγάλη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Βέροια!!!


 Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Βέροια.

Στην συγκέντρωση χαιρέτησαν, Κ. Χατζηθεοδωρίδου πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ, Ο. Ζωγράφου εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ, Σ. Κοτσαμπασόπουλος από την ΠΑΣΥ καθώς και εκπρόσωπος των μαθητών.Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σ. Ανδρεόπουλος από την γραμματεία του ΠΑΜΕ που σημείωσε χαρακτηριστικά:

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι. Κλιμακώνουμε, συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη. Με εργατική ενότητα, με την εργατική πρωτοπορία, με κοινωνική λαϊκή συμμαχία όλων των εργαζομένων σε όποιον κλάδο κι αν ανήκουν. Με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια που μας εκμεταλλεύονται, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που κατρακυλά τη ζωή του εργαζόμενου όλο και πιο κάτω. Για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, για να πάρουμε τις ζωές μας.  Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του υποταγμένου κυβερνητικού και  εργοδοτικού συνδικαλισμού,κα.  όλοι αυτοί συναίνεσαν στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, συνέργησαν σε κάθε προηγούμενη φάση του “διαρκούς” αντιασφαλιστικού εγκλήματος.Προώθησαν και προωθούν την πολιτική της ανταποδοτικότητας που μεταφέρει τα βάρη της Κοινωνικής Ασφάλισης από το κράτος και την εργοδοσία στις πλάτες των εργαζόμενων.Είναι αναγκαίο να προβάλλουμε με τον αγώνα μας κοινά αιτήματα και στόχους που μπορούν να δώσουν διέξοδο στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε εμείς οι εργάτες, αλλά και οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Να παραμερίσουμε όσους θέλουν να μας κρατούν εγκλωβισμένους σε έναν αγώνα κάτω από ξένη, προς τα συμφέροντά μας, σημαία. Δεν μπορεί ο μικρομεσαίος αγρότης να γίνεται απλά το ντεκόρ και στην ουσία να μπαίνουν στο τραπέζι τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών -επιχειρηματιών που οδηγούν από την πίσω πόρτα στον αφανισμό των μικρών.
Αντίστοιχα ο εργαζόμενος να γυρίσει την πλάτη στη λογική του μικρότερου κακού, στην υποταγή των διεκδικήσεών του στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων. Χρειάζεται να μπει τέρμα στις προσπάθειες υπονόμευσης και ξεπουλήματος των αγώνων.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας.

Ξεχωριστεί συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι δικηγόροι, φαρμακοποιοί και ο Ιατρικός σύλλογος Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog